Proiecte importante la Rîu de Mori

Articolul a fost vizualizat de 2,041 ori

Primăria din Rîu de Mori este preocupată în permanenţă de dezvoltarea comunei şi de fructificarea potenţialului turistic pe care aceasta îl are. Luna viitoare ar putea fi semnat contractul pentru demarerea proiectului de infrasctură la Râuşor. Acest proiect are scopul de a obţine titlul de staţiune turistică de interes local. Se vor amenaja cinci terenuri de sport cu nocturnă şi grup sanitar. Proiectul curpinde şi amenajarea unui parc în care vizitatorii se vor putea relaxa. Pe unul dintre cele cinci terenuri de sport, iarna va fi amenajat un patinoar. Pentru a facilita accesul turiştilor în staţiune, se vor asfalta drumurile şi se vor construi două parcări. O altă prioritate a Primăriei este iluminarea staţiunii. Valoarea finaţării este de 6.000.000 de lei.

Drum de centură

Proiectul de realizare a unei centuri de ocolire a centrului comunei a intrat în faza de atribuire. Pentru realizarea acestuia s-a obţinut o finanţare nerambursabilă de 56 000 de euro. Această finanţare a fost obţinută printr-un contract semnat prin intermediul GAL-ului Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor. Valoarea proiectului este de 350 000 de euro. Drumul era folosit pe vremea CAP-ului pentru transportul furajelor. După realizarea acestui proiect, drumul va fi circulat de către turiştii care merg în staţiunea Râuşor.

Condiţii mai bune de trai

Un proiect aflat în derulare la Rîu de Mori este cel de alimentare cu apă al comunei. Lucrările sunt în plină desfăşurare şi vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an. Aproximativ o mie de persoane din satele Suseni, Rîu de Mori, Ostrovel şi Brazi vor avea apă curentă începând cu finalul acestui an. Apa va fi captată de la un izvor din munte.
În momentul de faţă de lucrează pentru finalizarea instalaţiei de alimentare cu apă în satul Clopotiva. Primăria a investit 80 000 de lei pentru realizarea acestei instalaţii.

About Cristi Iuhasz