Futsal – finala: Au riscat şi au pierdut

Articolul a fost vizualizat de 1,230 ori

Ocupantele primelor două locuri din clasamentul regulat al Ligii Naţionale de Futsal, Autobergamo Deva şi City’us Tg. Mureş, au ajuns, după meciurile eliminatorii din play-off, în finală, demonstrând că sunt cele mai bune echipe de club de la noi la această disciplină sportivă. Primul meci s-a disputat luni seara la Tg. Mureş, acolo unde devenii încercau să dea lovitura. Primele două jocuri din Campionatul regulat se terminaseră la egalitate, demonstrând că orice rezultat este posibil. Personal, am apreciat că mureşenii pleacă cu prima şansă în acest joc, nu doar pentru că jucau în faţa propriilor suporteri, dar şi pentru că au un lot mult mai echilibrat valoric decât cel al Devei. Şi acest lucru s-a văzut la final, gazdele impunându-se la limită, după un joc extrem de disputat.

Reprize împărţite

futsal autobergamoPe teren cu 10 internaţionali ai României (şase la Tg. Mureş şi patru la Deva), meciul a început abrupt, trecându-se peste perioada de tatonare. În secunda 43, Moţ a fost aproape de gol, dar s-a opus portarul Moldovan. Mureşenii au revenit rapid şi au marcat în minutul 2, când Mimi Stoica a şutat năpraznic, de la 10 metri, în stânga lui Iancu. Au urmat două ocazii mari ale devenilor, de fiecare dată portarul fiind depăşit, dar a scos provedenţial de pe linia porţii acelaşi Stoica, la şuturile lui Lupu şi Robert Matei. Va fi totuşi 1-1 în minutul 3, când Lupu l-a văzut ieşit pe portar şi a trimis de la 35 de metri peste el. Partida are ritm, mureşenii reuşind să treacă din nou în avantaj în minutul 8, când Al-Ioani a traversat în diagonală terenul, a trimis în “cros” pentru Gherman, care a îndeplinit o simplă formalitate. Au urmat zece minute mai calme, în care cei de la Autobergamo au scos pe faza de atac portarul, lucru care avea până la final să-i coste. În minutul 18, gazdele au primit o lovitură de pedeapsă de la şapte metri, transformată cu siguranţă de Gherman. Mai mult, se vor distanţa aproape decisiv în minutul următor, când Nicuşan a înscris, din propriul careu de şase metri, în poarta adversă rămasă goală. În ultimul minut Macingo a nimerit bara, iar cu 11 secunde înainte de final, Cristi Matei a redus din handicap, şutând fără preluare cu stângul de la 9 metri.

Oaspeţii au jucat în continuare în atac cu un jucător de câmp în locul portarului, lucru de care au profitat pentru a doua oară gazdele, care s-au desprins din nou la trei “lungimi” în minutul 22 prin acelaşi Nicuşan. Două minute mai târziu, R. Matei şi-a etalat din nou clasa, înscriind fără preluare de la 13 metri, pentru ca, după bara lui Csomo din minutul 27, Autobergamo să se apropie la un gol (min. 29), când Moţ a trimis înapoi pentru Cr. Matei, care nu a iertat de la 10 metri. Putea fi egalitate în minutul 33, dar R. Matei a “ţintit” transversala, pentru ca peste alte două minute, de partea cealaltă, Stoica să trimită şi el în bară.

Gazdele punctează din nou pe contraatac, Al-Ioani înscriind în colţul opus (min. 36). După doar câteva secunde, oaspeţii oferă replica prin R. Matei, cu un gol de la 9 metri. Deva forţează egalarea, jucând fără portar pe faza de atac, iar mureşenii profită şi lovesc decisiv în penultimul minut, prin Ignat, din propriul careu de 9 metri. Va fi totuşi 7-6, cu doar trei secunde înainte de final, Alin Paul înscriind lejer la o fază lucrată de Lupu.

Luni, de la ora 21, la Deva se va desfăşura a doua manşă. Autobergamo este obligată să câştige pentru a trimite finala în meciul decisiv, care ar urma să se desfăşoare tot sub “Cetate”.

City’Us Tg. Mureş – Autobergamo Deva: 7-6 (4-2)

Au marcat: M. Stoica (min. 2), Gherman (min. 8 şi 18 – din penalty), Nicuşan (min. 19, 22), Al-Ioani (min. 36), Ignat (min. 39) / R. Lupu (min. 3), Cr. Matei (min. 20, 29), R. Matei (min. 24, 36), A. Paul (min. 40)

City’Us: Moldovan (portar) – Nicuşan, Gherman, Csomo, Al-Ioani, Ignat, M. Stoica, Raimond, Covaci – jucători de câmp.

Autobergamo: Iancu (portar) – Macingo, A. Paul, R. Lupu, R. Matei, Cr. Matei, Moţ, Popescu – jucători de câmp.
Sala sporturilor Tg. Mureş. Spectatori: 600. Arbitri: Gabriel Gherman – Marian Ivănescu (ambii din Bucureşti).

About Ion Bădin