Fotbal – Liga a III-a, seria a IV-a, play-off: Doar oaspeţii au fost interesaţi de rezultat

Articolul a fost vizualizat de 1,071 ori

După eşecul din “intermediară”, 1-2 la Tg. Jiu cu Pandurii II, FC Hunedoara a susţinut vineri ultimul joc din actualul campionat în faţa propriilor suporteri, însă din cei aproximativ 200 de spectatori mulţi erau veniţi de la Caransebeş. Partida prezenta o importanţă maximă pentru “gugulani”, aflaţi în luptă directă cu cei de la Becicherecu Mic pentru accederea în eşalonul secund al “prăfuitului” fotbal autohton. De partea cealaltă, Romulus Gabor îşi dorea un rezultat pozitiv, aşa cum îmi spusese înainte de startul partidei, trimiţând pe teren un “11” experimentat, chiar dacă îi reproşasem că ar fi trebuit să dea mai mult credit tinerilor, ţinând cont că echipa condusă de el ieşise demult din cărţile promovării.

fotbal fc hunedoaraMeciul a început cu oaspeţii în atac, urmăriţi atent din tribune de cunoscutul Dan Alexa, care este şi principalul finanţator al grupării din Caransebeş. În minutul 4, la un corner de pe partea dreaptă, portarul Dragotă a ratat intervenţia, dar a fost salvat de proprii apărători.

Erorile se plătesc

Gazdele au prima apariţie mai consistentă în ofensivă în minutul 11, când, la centrarea venită la semiînăţlime de la Lintaru, Pepenar a trecut cu capul pe lângă balon, la 5-6 metri de poartă. Şase minute mai târziu, Şoit centrează de pe partea stângă, Dîrvaru reia cu latul din mişcare de la 8 metri, obligându-l pe Haidău să acorde corner. Cărăşenii au replicat în minutul 19, când lovitura liberă executată de la 25 de metri a fost reţinută de Dragotă. Având doar varianta victoriei în faţă, gândind că Becicherecu va trece la Giarmata de conjudeţeana Millenium (ceea ce avea să se şi întâmple, că aşa e la noi), elevii antrenorului-jucător Sorin Gheju au împins jocul spre poarta adversă şi au reuşit golul mult aşteptat în minutul 29. A fost o centrare pe jos de pe stânga, fundaşul central Găceanu (acelaşi care îşi marcase în propria poartă la Tg. Jiu) a gafat, stopând mingea în locul unei degajări, iar Săulescu, aflat la locul potrivit, a înscris din apropiere în colţul scurt. Reuşită importantă şi se simţea deja aerul promovării. Hunedorenii au mai fost odată aproape de gol în minutul 39 când, la o centrare pe lung a lui Pepenar, Şoit şi Dîrvaru au sărit în contra-timp.

Un gol cu valoare de simbol

La două minute de la reluare, “gugulanii” s-au aflat foarte aproape de al doilea gol, când şutul lui Săulescu de la 25 de metri, care se îndrepta spre vinclu, a fost scos în corner printr-o spectaculoasă “robinsonadă” a portarului. Acelaşi goalkeeper care avea să aibă o mare vină la cel de-al doilea gol al celor de la FC Caransebeş. Era minutul 54 când ex-hunedoreanul Artean a trimis dintr-o lovitură liberă, de la 25 de metri, Dragotă respingând cu palmele în plasa propriei porţi. La 0-2, Gabor a făcut o dublă schimbare, trimiţându-i în joc pe Blaga şi J. Vajda, cu gândul de a revigora linia de mijloc. Hunedorenii domină teritorial, însă defensiva oaspeţilor, acolo unde jucau alţi doi foşti componenţi ai lotului de pe Cerna (R. Petcu şi Roiu), este la post de fiecare dată. Apar şi ceva oportunităţi, nefructificate însă. În minutul 65, centrarea întoarsă de pe dreapta a lui Blaga a fost reluată de J. Vajda, de la 17 metri, puţin peste, iar în minutul 76, Lintaru a scăpat spre poartă în lateral, dar şi-a terminat energia prea devreme pentru a mai pune în pericol buturile adverse. Meciul se va reaprinde însă în ultimele 10 minute. Era minutul 81 când Artimon a căzut neglijent în careu peste Dîrvaru la o centrare plouată, obligându-l pe arbitru Marian Barbu să arate “punctul cu var”. Veteranul Pepenar şi-a făcut din nou datoria, transformând cu multă siguranţă penalty-ul acordat corect. Cărăşenii trec repede peste şoc, sunt mult mai atenţi în defensivă, “rup” jocul şi, cu toată presiunea la care sunt supuşi, reuşesc să apere avantajul minim de pe tabela de scor.

Explozie de bucurie la final pe gazon pentru fotbaliştii oaspeţi, dar şi în tribune în rândul susţinătorilor. FC Caransebeş este cu un picior în liga secundă înaintea ultimei runde, în timp ce FC Hunedoara ratează pentru al patrulea an consecutiv acest obiectiv care i-a stat atât de la îndemână sezonul trecut. Să ne fi obişnuit oare atât de mult cu această “obscură” ligă a treia?

FC Hunedoara – FC Caransebeş: 1–2 (0–1)

Au marcat: Pepenar (min. 81 – din penalty) / Săulescu (min. 29), Artean (min. 54)

FC HUNEDOARA: Dragotă – Petresc, Homei, Găceanu, Lorincz (min. 70, Vîrtan) – Bratima (min. 85, Grigore), R. Muntean (min. 59, Blaga) – Şoit (min. 59, J. Vajda), Pepenar – Dîrvaru. Antrenor: Romulus Gabor.

FC CARANSEBEŞ: Haidău – R. Artimon, Goşa, R. Petcu, Roiu – Şandru (min. 74, Vlăduţi), Suciu, Artean, Negoescu (min. 79, Ionescu) – Poiană (min. 65, Constantinescu), Săulescu (min. 92, Dubei). Antrenor: Sorin Gheju.

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş). Asistenţi: Dan Lucian Ilieş (Braşov) – Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş). Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 200.

About Ion Bădin