Restructurarea CEH în paşi de tango: unul înainte, doi înapoi

Articolul a fost vizualizat de 1,556 ori

Deşi părea fără de speranţă, protestul sindicaliştilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a mişcat, pe moment, lucrurile în avantajul salariaţilor.

mintiaAstfel, personalul TESA din cadrul Complexului Energetic Hunedoara nu va mai sta acasă prin rotaţie timp de 5 zile pe lună fără plată. Consiliul de Administraţie al CEH a hotărât să revină asupra acestei decizii. “Ne-a parvenit o adresă prin care suntem anunţaţi că se suspendă reducerea programului de lucru”, a confirmat Nicolae Drăgoi, directorul general adjunct al CEH. Aşa că toţi angajaţii vor lucra după un program normal.

Concediu fără plată contestat la ITM

Liderii Sindicatului Muntele au declarat că decizia este ilegală şi au notificat ITM, căreia i-au cerut să verifice dacă aceasta se încadrează în prevederile legale. “Decizia de trimitere în şomaj tehnic a 25% din personal trebuia să vină ulterior unor alte reduceri, vizavi de personalul din conducere. Această hotărâre nu a respectat nici etapele pe care le prevede Codul Muncii. Noi trebuia să fim consultaţi şi notificaţi cu privire la acest demers”, a declarat săptămâna trecută liderul Sindicatului “Muntele”, Petre Nica.

Mai sunt de recuperat drepturile salariale

Pe de altă parte, este de aşteptat să se revină şi asupra deciziei semnate de directorul general al CEH privind drepturile pe care şi le păstrează salariaţii, care ţine la ora actuală loc de contract colectiv de muncă. Şi această hotărâre a fost reclamată la ITM.

About Adrian Sălăgean