Ponturi pentru pariori: Echipele de club revin în prim-plan

Articolul a fost vizualizat de 2,197 ori

După ce, mai mult de o lună, Campionatul Mondial a adus echipele naţionale în prim-plan, echipele de club revin, cu paşi mici şi siguri, în atenţia iubitorilor de fotbal. În fotbalul autohton, sezonul debutează cu Super Cupa disputată de Steaua şi Astra. Cele două echipe s-au confruntat de trei ori sezonul trecut şi am avut parte de meciuri foarte disputate. Sunt câteva ţări în care competiţia internă este în plină desfăşurare. Una dintre acestea este Norvegia, ţară din care provine Stromsgodset, prima adversară a Stelei în preliminariile Ligii Campionilor.

Noul sezon debutează în forţă

Costel Gâlcă va debuta oficial pe banca Stelei în meciul din Super Cupă cu Astra Giurgiu. Roş-albaştrii au pierdut sezonul trecut cupa în faţa Astrei şi cred că-şi doresc foarte mult victoria în acest meci. În sezonul trecut, Steaua a câştigat prim planul în cursa pentru titlul de campioană după dubla manşă împotriva Astrei. Acum poate începe sezonul cu dreptul şi poate aborda cu moral bun partidele din preliminariile Ligii Campionilor. Astra îşi doreşte titlul de campioană sezonul acesta şi acum are şansa de a-şi măsura forţele cu actuala campioană. Steaua are, în mare, aceeaşi echipă de la finalul sezonului trecut. Cred că Gâlcă va păstra sistemul de joc folosit de Laurenţiu Reghecampf. Fiind primul meci oficial după pauza competiţională, jucătorii nu vor fi în cea mai bună formă, dar vor da totul pe teren pentru a obţine un rezultat pozitiv. Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe a fost echilibrată. Steaua a dominat meciul în prima parte, până când Sânmărtean a primit cartonaş roşu şi s-a rupt echilibrul numeric. Apoi Astra a fost mai periculoasă şi şi-a creat ocazii mai mari de gol. Meciul s-a decis la loviturile de departajare şi giurgiuvenii au câştigat trofeul. Cred că ambele echipe vor marca în această confruntare şi pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,75 ne va aduce 7,5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Molde

După 14 etape, Molde este lider în prima ligă din Norvegia şi are un avans de şase puncte în faţa principalei urmăritoare, Stromsgodset. Mâine va avea un meci care la prima vedere pare uşor, în deplasare, pe terenul celor de la Aalesund. Gazdele se clasează pe locul 13 şi au doar 14 puncte. Au jucat pe teren propriu de şapte ori şi au obţinut o victorie şi trei remize. Molde este foarte puternică pe teren propriu. În deplasare nu excelează. În cinci etape are patru victorii, două remize şi o înfrângere. A făcut frecvent paşi greşiţi în deplasare, dar acum are un adversar uşor şi cred că se va impune fără mari emoţii. În ultimele trei confruntări directe s-a impus şi a marcat cel puţin trei goluri de fiecare dată. Are nevoie de victorie pentru a-şi păstra avansul în faţa principalelor urmăritoare şi pentru a mai face un pas către cucerirea titlului de campioană. Între cele două echipe există o diferenţă clară de valoare. Molde are jucători care pot face diferenţa în orice moment şi aceştia îi vor aduce victoria. Mizez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,75 ne va aduce 7,5 unităţi profit.

Dinamo Zagreb, favorită în Super Cupă

După experienţa mai puţin plăcută de la turneul final din Brazilia, încep oficial sezonul fotbalistic cu un meci de gală între cele mai bune echipe din sezonul trecut, Dinamo Zagreb şi Rijeka. Dinamo a câştigat fără emoţii titlul de campioană, la o diferenţă de 11 puncte faţă de principala urmăritoare. În campionat are o victorie şi o remiză în confruntările cu Rijeka, dar în cupă a pierdut de două ori. Rezultatul meciului va depinde mult de forma de moment a jucătorilor şi de inspiraţia acestora. Cred că Dinamo Zagreb este echipa bună şi va câştiga. Pariez 7 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2,50 ne va aduce 10,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz