Cât câştigă românii care lucrează în supermarket-uri?

Articolul a fost vizualizat de 1,606 ori

Angajaţii reţelelor de hipermarket-uri au salarii medii brute cuprinse între 1.900 şi 2.250 de lei, cei mai bine plătiţi fiind salariaţii Carrefour şi Cora. La polul opus, Auchan şi Kaufland plătesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, însă în perioada 2008-2013, cele două reţele au aplicat majorări de 45-60% care au ridicat nivelul salarial aproape de cel plătit de concurenţă.

angajati supermarketSalariul mediu brut la nivel naţional este de 2.334 de lei, peste salariul mediu plătit de oricare dintre cele patru reţele de magazine, care are fiecare câteva mii de salariaţi şi se numără printre cei mai mari angajatori din ţară. În total, Kaufland, Cora, Carrefour şi Auchan aveau la finalul anului trecut circa 29.000 de salariaţi.

Potrivit zf.ro, în funcţie de oraş şi de angajator, salariile pot varia pentru aceeaşi poziţie cu 30-35%. Astfel, un casier într-un oraş mic de provincie poate câştiga salariul minim pe economie, în timp ce în Bucureşti acesta poate să se apropie de 1.500-1.800 de lei brut.

Salariul mediu brut în fiecare dintre cele patru companii a crescut în criză, însă există diferenţe considerabile de la companie la companie. Astfel, în Carrefour, majorarea a fost de doar 3%, în Cora de 5%, iar în celelalte două reţele, de 45-60%.

Salariul mediu brut la nivel naţional este de 2.334 de lei, peste salariul mediu plătit de oricare dintre cele patru reţele de magazine, care are fiecare câteva mii de salariaţi şi se numără printre cei mai mari angajatori din ţară. În total, Kaufland, Cora, Carrefour şi Auchan aveau la finalul anului trecut circa 29.000 de salariaţi.

About Adrian Sălăgean