Trenurile merg în continuare în regim de “mocăniţă”

Articolul a fost vizualizat de 1,359 ori

Linia ferată de “160 de kilometri pe oră” care trebuie să parcurgă de la est la vest şi judeţul Hunedoara mai aşteaptă. 

trenCFR SA a amânat din nou termenele de depunere a ofertelor pentru reabilitarea a 140 kilometri de cale ferată pe secţiunea CF Frontiera – Curtici – Simeria, cu o valoare estimată de 2,3 miliarde euro, până în septembrie, după ce potenţialii ofertanţi au depus mai multe contestaţii şi solicitări de clarificare.

Ce spun proiectele

Proiectele vizează reabilitarea subtronsoanelor Km 614 – Cap Y Barzava (44,7 km), Cap Y Barzava – Cap Y Ilteu (36,1 km), Cap Y Ilteu – Gurasada (19,7 km) şi Gurasada – Simeria (40,8 km), pe teritoriul judeţelor Arad şi Hunedoara. Lucrările pentru primele două loturi au o valoare estimată de 3,8 miliarde lei, iar în cazul celorlalte două tronsoane sunt evaluate la 4,4 miliarde lei, fără TVA.

Rateuri

Licitaţiile, lansate iniţial în februarie, au fost anulate de CFR în aprilie, după descoperirea unor “erori sau omisiuni” în documentaţia proiectelor. Ulterior, administratorul reţelei feroviare publice a reluat procedurile, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind stabilit la 29 iulie. “Termenele de depunere şi deschidere au fost decalate succesiv, la data prezentă acestea fiind de 1 septembrie 2014 (licitaţia pentru subtronsoanele 2a şi 2b), respectiv 4 septembrie 2014 (licitaţia pentru subtronsoanele 2c şi 3). Temeiul legal al decalării acestor termene constă în prevederile OUG 34/2006 (art. 72 şi art. 50)”, se arată într-un răspuns transmis de CFR.

Mulţi operatori economici cer clarificări complexe

Reprezentanţii companiei arată că aplicarea acestor prevederi legale privind decalarea termenelor de depunere şi deschidere a ofertelor este determinată, printre altele, de primirea unui număr mare de solicitări de clarificări din partea operatorilor economici, “multe cu caracter complex”, care necesită solicitarea răspunsurilor din partea proiectantului, cât şi de organizarea de vizite de amplasament pentru companiile interesate de participarea la procedură.

Tags: , ,

About Adrian Sălăgean