Ponturi pentru pariori: Play off-ul Europa League

Articolul a fost vizualizat de 970 ori

Astăzi se va disputa manşa tur a play off-ului pentru accederea în grupele Europa League. România are două reprezentante în această fază a competiţiei, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti. Ambele echipe îşi doresc o participare în premieră în grupele unei competiţii europene, dar întâlnesc adversari dificili. Petrolul o va înfrunta pe Dinamo Zagreb, campioana Croaţiei, în vreme ce Astra va juca împotriva celor de la Lyon. Francezii sunt o echipă de top în Franţa şi în urmă cu câteva sezoane reuşeau rezultate notabile în Liga Campionilor. Valoarea celor de la Lyon a mai scăzut, dar şi aşa sunt mari favoriţi în dubla manşă cu Astra. Echipe foarte bune, din campionate puternice, intră în competiţie astăzi. Printre acestea se numără Villareal, Tottenham, Feyenoord, Real Sociedad şi Monchengladbach.

Europa League, palidă consolare pentru Legia

celtic-v-legia-warsawLegia Varşovia a fost protagonista unui triste întâmplări la începutul acestui sezon. A jucat în preliminariile Ligii Campionilor împotriva celor de la Celtic. S-am impus în ambele partide, 4-1 pe teren propriu şi 2-0 în deplasare, dar a făcut o greşeală inexplicabilă. În finalul manşei retur a introdus pe teren un jucător care era suspendat şi nu avea drept de joc. A pierdut la masa verde cu scorul de 3-0 şi a fost eliminată de către scoţieni. A ajuns la barajul pentru calificarea în grupele Europa League şi va juca împotriva fostei adversare a Stelei, Aktobe. Primul meci se va disputa astăzi, în Kazakhstan. Gazdele, deşi oferă salarii destul de mari, nu au în lot jucători de mare valoare. Practică un joc modest şi au şanse mici de a face faţă unei echipe precum Legia. Joacă la limita regulamentului şi încearcă să-şi intimideze adversarii, dar acest lucru nu este suficient pentru a te califica în grupele unei competiţii europene. Cei de la Legia şi-au demonstrat valoarea în meciurile cu Celtic. Sunt mult peste Aktobe la toate capitolele. Cred că se vor impune în această partidă şi pariez 9 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2,20 ne va aduce 10,8 unităţi profit.

Meci uşor pentru Villareal

Kazakhstanul mai are o reprezentantă în Europa League, pe FK Astana. Aceasta are o misiune mai grea decât Aktobe şi va înfrunta o echipă din Primera Division. Villareal este o echipă bună în Spania. Nu se ridică la nivelul celor de la Real Madrid sau Barcelona, dar poate pune probleme oricui. Cu siguranţă, în acest sezon de Europa League poate ajunge departe. Vine dintr-un campionat foarte puternic, are un lot valoros şi dacă va rata cu seriozitate această competiţie are şanse să ajungă în fazele superioare.
Primul pas îl va face astăzi pe terenul celor de la Astana. Gazdele se clasează pe locul trei în prima ligă din Kazakhstan, la patru puncte în spatele celor de la Aktobe. I-am vazut pe cei de la Aktobe jucând de două ori împotriva Stelei şi n-au impresionat cu nimic. Rezultatele din campionatul intern ne arată că Astana este o echipă mai modestă decât Aktobe.
Cred că nu are nicio şansă în faţa celor de la Villareal şi va pierde ambele meciuri împotriva spaniolilor. Pariez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Meci interesant la Sarajevo

Sarajevo, liderul la zi în campionatul Bosniei, va primi în această seară vizita celor de la Borussia Monchengladbach. Oaspeţii reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase campionate ale lumii, Bundesliga. Au terminat pe locul şase sezonul trecut şi au obţinut dreptul de a juca în Europa League. Au de trecut doar un hop pentru a ajunge în grupele acestei competiţii. Sarajevo nu pare o echipă redutabilă. Campionatul Bosniei este la un nivel scăzut. Probabil gazdele îşi doresc foarte mult un rezultat bun şi vor lupta cum ştiu mai bine, dar diferenţa dintre cele două echipe este mare. Valoarea şi experienţa nemţilor va face diferenţa. Pariez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,35 ne va aduce 3,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz