Modular
Viitoarea maşină ieftină a grupului Renault, cu un preţ de cost mai mic de 5.000 de euro, va fi construită pe baza unei platforme modulare, ceea ce înseamnă că va putea avea diferite caroserii, începând de la citadină şi până la un mic SUV, iar din 2015, după ce va începe să fie comercializată în India, va ajunge şi pe pieţele din America de Sud şi Europa sub marca românească Dacia, a declarat o sursă din interiorul grupului Renault pentru cotidianul francez La Tribune.
Amânare
Departamentul pentru Energie propune Comisiei Europene să accepte amânarea cu doi ani şi jumătate a calendarului de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie, precum şi menţinerea, până cel puţin la 1 iulie 2016, a preţului actual al gazelor produse intern. Calendarul de liberalizare a preţului gazelor, convenit de Guvern cu Comisia Europeană în 2012, prevede ca acest proces să se încheie la 31 decembrie 2018. În cazul în care CE va fi de acord cu propunerea Departamentului pentru Energie, liberalizarea va fi operată până la 1 iulie 2021.
Cu pagodă
O firmă din China va construi în următorii doi ani, în Craiova, un cartier de 35 de blocuri, cu câte 10 etaje şi penthouse în formă de pagodă, iar apartamentele vor fi vândute la un preţ de 400 euro/metru pătrat, astfel că locuinţele vor costa între 20.000 şi 45.000 euro.
BNR
Rezervele valutare la Banca Naţională a României au scăzut, în august 2014, cu 33 de milioane de euro, până la 30,875 miliarde de euro, faţă de 30,908 miliarde de euro la 31 iulie 2014, potrivit datelor transmise luni de bancă. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone şi, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,254 miliarde de euro.
ADN-ul brânzei
Producătorii elveţieni de brânzeturi vor să combată falsificarea produselor lor, între care renumita brânză Emmental, cu ajutorul amprentei genetice, înfiinţând în acest scop un depozit unde, la o temperatură de minus 80 de grade Celsius, sunt păstrate 10.000 de mostre de bacterii din lapte. Industria elveţiană a brânzeturilor, care a realizat anul trecut exporturi de 604 milioane de franci elveţieni (659 milioane dolari), a recurs la metoda analizei ADN în condiţiile în care producătorii de Emmental estimează pierderile generate de falsificarea produsului la 20 de milioane de franci.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.