Săptămâna economică nr. 611

Articolul a fost vizualizat de 991 ori

Excedent

Exporturile Germaniei au depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de euro (129 miliarde de dolari) în iulie, iar excedentul comercial a urcat la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, 23,4 miliarde de euro, deşi comerţul ar putea fi afectat de înmulţirea sancţiunilor impuse Rusiei, transmite Bloomberg.

Lapte pe plus

Cantitatea de lapte de vacă pe care procesatorii au colectat-o de la exploataţii agricole şi centre de colectare a crescut cu 14,9% în primele şapte luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 601.204 tone, în timp ce importurile au scăzut cu 15,2%, la 48.580 tone, potrivit datelor INS.

Posturi în IT în creştere

Sectorul activităţilor de servicii în tehnologia informaţiei l-a depăşit pentru prima dată pe cel al telecomunicaţiilor în ceea ce priveşte efectivul total de salariaţi, arată cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică. Astfel, la finalul lunii iunie a acestui an, 44.400 de angajaţi lucrau în domeniul IT, cu 900 mai mulţi decât în industria de telecom. În urmă cu şase ani, în IT lucrau circa jumătate din numărul de angajaţi din prezent (adică 22.600 de persoane). În telecomunicaţii situaţia era cu totul alta: în 2009 sectorul număra 44.100 de angajaţi, efectiv care a scăzut ulterior timp de doi ani la rând.

Vacanţe de sănătate

Românii îşi pot cumpăra vacanţe de sănătate la preţuri speciale prin patru programe care se vor derula în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2014, lansate de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear (OPTBR), conform unui comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Programele din această campanie sunt accesibile tuturor categoriilor sociale: pensionari, studenţi, dar şi persoanelor active cu venituri mai reduse, prin tarifele extrem de prietenoase.

About Adrian Sălăgean