Info pescar 15 decembrie 2011

Articolul a fost vizualizat de 999 ori

Lacul Cinciş – ciuca bătăilor

Interesul pentru concesionarea lacului Cinciş este tot mai aprins pe măsură ce ne apropiem de licitaţia pentru acest drept, care va avea loc la Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură, primăvara viitoare. Preşedintele APS Hunedoara, Iosif Benko, a reuşit să introducă un amendament pe lista stufoasă a criteriilor de participare la licitaţie, care spune că vor avea prioritate în concesionarea lacului asociaţiile din zonă care au cel mai mare număr de membri. Se pare că suma avansată pentru concesionarea pe un an de zile a lacului este de circa 175 de milioane de lei vechi.

Primul concurs de casting staţionar

Pescarii arădeni intenţionează să organizeze un prim concurs de casting – distanţă, undeva pe lângă localitatea Măltăreţ, din judeţul Arad. Sunt preconizate trei categorii de participare la trei aruncări măsurate, pentru wagglere de 0,10 gr, 11-20 gr şi 20-30 de grame. Taxa de participare a fost stabilită la 15 lei de persoană, iar data la care va avea loc concursul va fi anunţată din timp pe forumul www.pescuitstationar.ro.

Morun de 93 de kg braconat

În urma unui control de rutină în zona Vadul Vechi din apropierea Braţului Borcea din judeţul Ialomiţa, poliţiştii au descoperit într-o căruţă o femelă morun de peste 2 metri lungime şi 93 kg greutate. Oamenii legii şi-au dat seama că peştele a fost braconat pentru că cei doi bărbaţi care se aflau în căruţă nu au oprit la semnale, intenţionând să se sustragă controlului. Din fericire, peştele încă trăia şi a fost înapoiat mediului său natural. Bărbaţii implicaţi în actul de braconaj s-au ales cu dosare penale.

Tags: ,

About Bogdan Leu