Ponturi pentru pariori: Dueluri interesante în Europa League

Articolul a fost vizualizat de 1,437 ori

Astăzi se va disputa prima etapă a grupelor Europa League, fază a competiţiei în care avem două reprezentante, Steaua şi Astra. Steaua are o grupă accesibilă, la prima vedere. Dinamo Kiev, Rio Ave şi Aalborg sunt adversarele Stelei. Echipa antrenată de Costel Gâlcă are şanse mari de a se califica în fazele superioare ale competiţiei. Din grupa Astrei mai fac parte Dinamo Zagreb, Celtic şi Salzburg. Giurgiuvenii au o misiune dificilă. Cred că au a treia şansă la calificare, după Dinamo Zagreb şi Salzburg.

Steaua, fără sprijin pe Arena Naţională

Steaua va juca primul meci din această grupă, pe teren propriu, împotriva danezilor de la Aalborg. Acest meci este foarte important pentru “roş-albaştri”. Au nevoie de o victorie pentru a rămâne cu şanse mari în lupta pentru primul loc în grupă. Din păcate, acest meci se va disputa cu porţile închise şi Steaua nu va beneficia de sprijinul publicului. Atmosfera de pe Arena Naţională este un atuu important al Stelei atunci când joacă pe teren propriu. Între cele două echipe există o diferenţă clară de experienţă în competiţiile europene. Steaua este mult mai experimentată, fiind al 11-lea an consecutiv în care “roş-albaştrii” evoluează în grupele unei cupe europene. Gâlcă are la dispoziţie câţiva jucători care pot face diferenţa în favoarea echipei noastre. Printre aceştia se numără Sânmărtean, Chipciu, Keşeru şi Rusescu. Cred că plusul de valoare şi de experienţă al gazdelor îşi va spune cuvântul. Pariez 10 unităţi pe victoria Stelei. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

Napoli, favorită clară în Grupa I

Una dintre cele mai puternice echipe care evoluează în această fază a competiţiei este Napoli. Aceasta le va înfrunta pe Sparta Praga, Young Boys şi Slovan Bratislava în Grupa I. Serie A este unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii. În mod normal, reprezentantele Italiei sunt peste cele ale Cehiei, Elveţiei sau ale Slovaciei. Napoli a jucat în grupele Ligii Campionilor sezonul trecut. A reuşit să strângă 12 puncte şi a fost la un gol distanţă de o calificare în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Ar trebui să câştige fără emoţii această grupă. Primul pas pentru îndeplinirea acestui obiectiv este meciul din această seară, de pe teren propriu, împotriva Spartei Praga. Gazdele, antrenate de Rafael Benitez, au în lot jucători precum Mertens, Callejon, Higuain, Insigne, Hamsik şi Michu. N-au cum să rateze cele trei puncte puse în joc în partida din această seară. Sparta Praga are şanse mici să obţină un rezultat bun în acest meci. Pariez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Legia

Legia Varşovia a făcut partide bune în acest sezon al cupelor europene şi are un cuvânt greu de spus în Grupa L a Europa League. Din această grupă mai fac parte Lokeren, Trabzon şi Metalist H. Astăzi, Legia primeşte vizita celor de la Lokeren. Belgienii sunt cei mai accesibili adversari din această grupă. Polonezii au nevoie de o victorie în această seară. Au forţa necesară pentru a câştiga această confruntare. Au demonstrat în partidele cu Celtic că sunt o echipă redutabilă. Celtic nu mai este o forţă în Europa, dar cred că este peste Lokeren. Cred că gazdele vor domina acest meci şi vor reuşi să se impună. Pariez 8 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,70 ne va aduce 5,6 unităţi profit.

Start bun de sezon pentru Inter

Inter Milano a reuşit să înscrie de şapte ori în ultimul meci de campionat şi abordează cu un moral bun partida cu Dnepr din grupele Europa League. Italienii vor juca în deplasare şi cred că vor fi foarte atenţi în deplasare. Nu au încasat niciun gol în cele două meciuri jucate în Serie A şi au şanse mari să termine şi această partidă fără să primească gol. Ucrainienii nu sunt o echipă de speriat şi pleacă cu şansa a doua în confruntarea cu Inter.
Între cele două echipe există o diferenţă clară de valoare şi experienţă. Oaspeţii sunt superiori la aceste capitole şi cred că vor obţine un rezultat pozitiv. O victorie sau un egal ar fi pe placul celor de la Inter. Sunt convins că nu vor pierde în această seară şi pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,44 ne va aduce 4,4 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz