Hunedoara încă aşteaptă primul succes “acasă”

Articolul a fost vizualizat de 1,414 ori

Gruparea de pe Cerna parcă se simte mult mai în largul ei pe terenurile din deplasare decât pe „Michael Klein” în acest început de campionat. Asta, dacă privim la rezultatele consemnate în primele patru etape scurse până în prezent. 3-2 şi 2-1 cu Minerul Motru şi CS Ineu la ele acasă, dar şi 0-0 cu Ştiinţa Turceni şi, iată, 1-1 cu actualul lider, Becicherecu Mic, pe propria arenă de la Hunedoara. Strict matematic, FC Hunedoara a luat toate punctele din deplasare, dar a pierdut patru pe „Michael Klein”, ceea ce înseamnă 8 puncte, cu un încurajator +2 la „adevăr”.

Dacă ar fi să privim din punct de vedere critic, am putea spune că se putea mai mult, mai ales că suporterii hunedoreni FC Hunedoaratrebuie să mai aştepte cel puţin o etapă, ca favoriţii lor să obţină prima victorie pe Cerna. Mai ales că acel 0-0 cu modesta Ştiinţa Turceni ar fi trebuit să se concretizeze, în mod normal, în trei puncte. Trebuie însă să fim realişti şi să spunem că ceea ce au obţinut până acum elevii lui Titi Alexoi este mai mult decât mulţumitor, dacă este să ne gândim că actualul lot este unul destul de tânăr, cu mulţi jucători fără experienţă, chiar şi la acest modest nivel de liga a treia. Se văd însă paşi pozitivi în evoluţie, jocul începe să se lege din ce în ce mai bine, fotbaliştii prind încredere în ei, se dăruiesc pe teren, îşi doresc să crească în valoare şi, încet – încet, rezultatele se vor vedea. Cel puţin, aşa cred eu, având şi încredere în munca pe care a reînceput-o aici Alexoi.

Goluri doar în partea secundă

A fost o etapă complet atipică în această serie, în care toate cele şase partide disputate s-au încheiat la egalitate. Dacă „alb-albaştrii” s-ar fi impus sâmbătă, ar fi devenit liderii seriei, dar nu a fost să fie, iar Mama Mia a rămas în fruntea clasamentului, iar FC Hunedoara continuă să fie neînvinsă, ocupând poziţia a treia.
Bănăţenii, care au pus gazdelor probleme mari şi în ediţia trecută, au venit la Hunedoara din poziţia de lider, cu o echipă mult mai experimentată, dar şi cu gândul de a se întoarce cu maximul de puncte. Titi Alexoi
şi-a luat măsuri în defensivă, jucând cu Şoit şi R. Munteanu la „închidere”, iar ca vârf de „lance” l-a păstrat pe mult mai versatul Făgărăşanu, care avea să şi concretizeze pe tabela de marcaj. Prima fază de poartă a apărut în minutul 10 şi a aparţinut oaspeţilor, centrarea lui Miheţ de pe dreapta fiind reluată cu capul de Steop, de la 12 metri, puţin peste transversală. Hunedorenii au replicat şase minute mai târziu, când, la mingea vrenită de la Uibariu, voleul lui Trăşcan s-a dus în „plopi”. În minutul 17, Tăbăcaru a şutat din interiorul careului, pe centru, dar Coman a reţinut, pentru ca, mai apoi, jocul să treneze. Abia în minutul 29, Răzvan Munteanu l-a întrebuninţat serios pe Filip, şutul de la 35 de metri fiind respins cu dificultate. Finalul primului mitan l-a avut în prim plan pe bănăţeanul Radu, care ar fi putut deschide scorul (min. 37), care din 8-9 metri lateral dreapta nu a găsit cadrul porţii, iar la cabine s-a intrat fără gol.
Partea secundă a început abrupt, în decursul a doar patru minute scriindu-se istoria acestui joc. În minutul 47, tribunele au explodat, „alb-albaştrii” reuşind să puncteze primii pe tabela de marcaj. Urcat în atac, fundaşul de bandă dreaptă, Ciucurescu, a centrat în interior, balonul deviat de unul dintre apărători a ajuns la Făgărăşanu, care de la 10 metri a trimis fără probleme în stânga lui Filip. Doar patru minute a durat bucuria gazdelor, care s-au văzut egalate. A fost rândul celuilalt fundaş dreapta, Miheţ, care a trimis şi el în careu, Steop a deviat cu capul, mingea a căzut în careul mic, Coman nu a avut reacţie şi, aflat la locul potrivit, Silaghi a trimis cu capul în plasa porţii. După doar două minute, FC Hunedoara a avut o nouă oportunitate să preia conducerea. R. Munteanu a pătruns în careu, a centrat de pe linia de fund, dar lovitura de cap a lui Trăşcan din centrul careului, a trecut puţin peste poartă. A venit şi cornerul executat de Roiu, iar Geacă a reluat prin acelaşi procedeu tot peste (min. 55). De aici încolo, oaspeţii forţează obţinerea golului izbăvitor, care însă nu va veni, chiar dacă ocaziile nu s-au lăsat aşteptate. În minutul 59, autorul golului, Silaghi, a insistat la o minge aproape pierdută, a centrat în careul mic din alunecare, Steop a reluat, dar tânărul Coman a salvat miraculos. În minutul 75, Geacă a intervenit şi el în extremis în faţa aceluiaşi Silaghi, care rămăsese singur cu poarta. După alte două minute, la cornerul executat de pe dreapta de Negruţ, lovitura de cap a lui Telescu a fost scoasă magistral de la vinclu din dreapta de goalkeeperul hunedorean. Ultima ocazie a întâlnirii a aparţinut tot bănăţenilor şi am consemnat-o în minutul 80, când Hodiş a scăpat pe stânga, l-a întors uşor pe Geacă, dar a şutat pe lângă, din poziţie ideală. Finalul a fost unul care a mulţumit până la urmă ambele combatante, rezultatul de egalitate fiind unul echitabil.

About Ion Bădin