Din rău în mai rău

Articolul a fost vizualizat de 1,841 ori

După victoria din prima etapă cu Neptun Constanţa şi cele două înfrângeri normale, de la Braşov şi Roman şi acasă cu camioana en-titre, HCM Baia Mare, era de aşteptat ca gruparea patronată de Marian Muntean să îşi treacă în palmares al doilea succes din această nouă ediţie de campionat, mai ales că întâlnea în „intermediara” de joia trecută, în propriul fief, pe HCM Rm. Vâlcea, o grupare la îndemâna elevelor lui Gligore Czari. Din păcate, cei aproximativ 800 de spectatori au rămas dezamăgiţi de prestaţia favoritelor, devencele reuşind, spre ruşinea lor, să obţină un rezultat de egalitate, 27-27, in extremis.

Doar începutul partidei a aparţinut gazdelor, care au condus cu 4-3 (min. 10), după care jocul celor de la Cetate s-a rupt cetate devacomplet, fapt de care au profitat vâlcencele, care au trecut în avantaj, 5-6 (min. 15), distanţându-se apoi la 8-12 (min. 25), finalul primei părţi găsindu-le cu un avantaj chiar de cinci goluri, 11-16. Evoluţie ruşinoasă, dar mai rămăseseră 30 de minute pentru a încerca să mai îndrepte câte ceva. În cel de-al doilea mitan, Cartaş şi colegele ei au încercat să revină în joc, apropiindu-se de adversare la doar un singur gol, 20-21 (min. 45), au şi restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, dar, cu doar 40 de secunde înainte de fluierul final, oltencele s-au desprins la două „lungimi”, 25-27, şi soarta meciului părea pecetluită. Norocul însă le-a surâs gazdelor, care au reuşit să înscrie prin Cartaş dintr-o aruncare de la 7 metri, apoi Luca a faultat în atac, iar în ultima secundă, „straniera” Krnic a marcat golul egalizator. Şi urma deplasarea de la Bucureşti, cu un CSM întărit considerabil, una dintre marile favorite la titlu.

Nicio şansă

Păi dacă nu poţi cu o echipă sub valoarea ta, ce pretenţii să ai în faţa unei grupări „multinaţionale”, antrenate de norvegianca Mette Kilt. În sensul în care, să câştigi în faţa lor pare aproape imposibil, în special dacă esti o echipă mică, precum Cetate. Devencele au condus doar 30 de secunde (gol Simion), după care bucureştencele au apăsat pe acceleraţie şi au înscris pe bandă rulantă, transformându-şi adversarele în victime sigure. A fost mai întâi 9-6, apoi 13-7, 18-10, iar la finalul primelor 30 de minute ecartul a fost de 10 goluri, 22-11, elevele Lui Czari părând total debusolate, fără reacţie. Debutul părţii secunde nu a adus nimic bun, din contră, handbalistele de la Cetate au căzut definitiv mental, iar timp de opt minute nu au reuşit să înscrie. S-a ajuns şi la 28-12 şi ne gândeam cât de mare va fi umilinţa după cea de la Corona Braşov. Din minutul 40, Mette Kilt a rulat întreg efectivul, fetele ei s-au relaxat, prilej pentru Cetate de a mai „îndulci” oarecum această a patra înfrângere. Singurul lucru pozitiv pentru oaspete a fost introducerea pe teren a interului Cristina Malac, care nu s-a lăsat trădată de tinereţe şi lipsa de experienţă, reuşind să înscrie nu mai puţin de opt goluri. Palidă consolare, pentru un 36-25, iar a doua victorie se lasă în continuare aşteptată.

About Ion Bădin