Declaraţie politică a deputatului PNL de Hunedoara, Eleonora Carmen Hărău: “Taxa pe stâlp” este aplicată anti-economic şi antinaţional!

Articolul a fost vizualizat de 2,526 ori

În timp ce, săptămâna trecută, în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, opoziţia liberală reuşea, cu mare dificultate, să-i convingă pe colegii din arcul guvernamental că nivelul de 1,5% al “taxei pe stâlp” este mult prea mare, reprezentanţii companiei Exxon erau mult mai convingători, se pare, la discuţiile pe care le-au avut cu premierul Victor Viorel Ponta, în timpul vizitei pe care acesta a făcut-o în SUA.

Carmen Harau
Prin urmare, aflăm că, în cursul acestei săptămâni, proaspătul-întors din SUA, premierul României, pretinde, în şedinţa de Guvern, reluarea discuţiilor legate de taxa pe stâlp. Din câte aflăm, pe surse (căci transparenţa guvernării Ponta este inadmisibil de opacă), se pune la cale nimic altceva decât exonerarea de la plata “taxei pe stâlp” a giganţilor multinaţionali Exxon şi Lukoil, care deţin sonde petroliere pe platforma Mării Negre. Primii sunt americani şi, se vede treaba, ei au fost negociatorii care l-au lămurit pe primul-ministru. În bună regulă non-discriminatorie, profită însă şi ruşii de la Lukoil!
Despre discriminarea la care este supus agentul economic autohton, guvernanţilor nu le pasă! Insistenţa mea şi a colegilor mei de a exonera de la plata acestei taxe construcţiile speciale din agricultură (sere, hambare şi altele asemenea), pentru a sprijini agenţii economici din agricultură să devină capabili să-i hrănească pe români, s-a izbit ca de un zid! Reprezentanţilor puterii le plac, se pare, extrem de mult merele din Slovenia, castraveciorii bulgăreşti, roşiile spaniole, morcovii turceşti sau fasolea uscată din Egipt (!?). Ministerul Finanţelor a invocat dificultăţi de ordin metodologic, deputaţii din arcul puterii au invocat nevoia de a alimenta bugetul… Şi s-a tranşat prin vot: pentru români nu se poate! Se pare însă că se poate pentru americani… şi pentru ruşi! Iar noi, parlamentarii români, am contribuit şi de această dată la creşterea importului de produse agricole, în dauna României!
Se mai miră cineva, în condiţiile unor asemenea discriminări, că 4 milioane de români “şi-au luat lumea în cap”, renunţând să trăiască în ţara lor?!

Deputat PNL
în colegiul nr. 7 Hunedoara
Carmen Hărău

About Redacţia REPLICA