Succes din a treia încercare

Articolul a fost vizualizat de 1,091 ori

După scurgerea a patru etape din actuala ediţie de campionat, FC Hunedoara era neînvinsă în seria a patra din liga a treia. Acumulase două victorii şi două rezultate de egalitate, dar ineditul situaţiei era acela că ambele succese fuseseră realizate în deplasare (3-2 cu Minerul Motru şi 2-1 la CS Ineu), în timp ce, pe „Michael Klein”, elevii lui Titi Alexoi remizaseră de două ori (0-0 cu Ştiinţa Turceni şi 1-1 cu Mama Mia Becicherecu Mic). Aşa că suporterii de pe Cerna erau încă în aşteptarea primelor trei puncte în propriul fief. Şi ele au venit în runda cu numărul cinci, chiar dacă singurul gol a fost de fapt un autogol.

După egalul din etapa trecută cu liderul bănăţean Becicherecu Mic, „alb-albaştrii” au dat piept pe propriul gazon cu o fc hunedoaraaltă grupare timişeană, Vulturii Lugoj. O echipă incomodă, destul de echilibrată, gata oricând să dea lovitura pe terenurile adverse. Hunedorenii îşi doreau, la rândul lor, să le ofere propriilor fani prima victorie acasă, fiind decişi să facă totul pentru a o obţine. După un început anost, prima oportunitate a aparţinut oaspeţilor, dar ea a venit la o greşeală a defensivei hunedorene. Era minutul 11, Găceanu şi Coman nu s-au înţeles, dar balonul trimis cu capul spre propria poartă de fundaşul central a trecut pe lângă bară. Meciul nu are valenţe deosebite, se comit greşeli de ambele părţi, spre nemulţumirea celor două bănci tehnice. În minutul 24, Făgărăşanu are un culoar bun de şut de la 20 de metri, dar a preferat pasa spre Uibariu. Tot gazdele sunt cele care îşi doresc golul, iar în minutul 35, mijlocaşul Răzvan Muntean trimite de la 17 metri, mingea deviată de Ivaşcu căzând pe transversală. La un minut distanţă, lugojenii au replicat pe un contraatac rapid, Precupanu l-a găsit pe Stoicescu, care a şutat de la 25 de metri, balonul fiind deviat cu mâna pe lângă, de Coman. Golul a venit în minutul 39, spre bucuria celor aproximativ 600 de spectatori prezenţi în tribune. A fost o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, executată de Făgărăşanu în careu, fundaşul de bandă dreaptă Mînecan a deviat nefericit cu capul peste propriul goalkeeper, balonul poposind în colţul lung. În penultimul minut al reprizei, „căpitanul” Roiu, folosit de Alexoi ca mijlocaş, şi-a încercat şansa din careul advers, dar balonul deviat de Vlădia a fost reţinut de Iordache.

Repriza portarului

Cel de-al doilea mitan ne-a arătat o echipă oaspete mult mai motivată, dornică să înscrie măcar golul egalizator. Nu avea însă să reuşească acest lucru, principalul obstacol fiind tânărul portar Coman, care a avut câteva intervenţii de excepţie, salvându-şi, practic, echipa de la primirea unui gol care ar fi făcut ca acest succes să nu se realizeze. În minutul 56, Vânătu a şutat puternic de la 18 metri, Coman a scos cu un reflex uimitor de la vinclu. Un minut mai târziu, Grigore introdus pe teren de doar două minute, putea aduce liniştea în tabăra gazdelor, dar balonul trimis din careu a trecut puţin pe lângă. Fazele se succed, iar în minutul 63, Dobra a trimis din alergare de la 20 de metri, dar acelaşi Coman a scos în corner. A urmat o perioadă destul de lungă de joc „încâlcit”, fără faze de poartă, ele apărând pe finalul întâlnirii. În minutul 85, M. Olariu l-a deschis pe dreapta pe fratele său, F. Olariu, care a pătruns în careu, a urmat centrarea pentru Grigore, dar Vlădia a respins în corner în ultimul moment. Bănăţenii puteau da lovitura în minutul 90, atunci când Semene a şutat din careu spre colţul lung, dar acelaşi Coman a salvat acrobatic. Trei puncte, care îi propulsează pe cei de la FC Hunedoara pe locul doi, la egalitate de puncte, 11, cu noul lider, Naţional Sebiş, ţinând cont că Becicherecu Mic a stat în această etapă. În runda următoare, „alb-albaştrii” nu sunt programaţi, urmând ca peste două săptămâni să revină din nou în faţa propriilor suporteri, când vor întâlni Viitorul Craiova.

About Ion Bădin