Victorie neconvingătoare

Articolul a fost vizualizat de 1,282 ori

Sarabanda antrenorilor la Cetate Deva continuă. Marian Muntean nu l-a mai ţinut pe banca tehnică pe Gligore Czari şi s-a îndreptat de data aceasta spre un tehnician din ţara vecină, Serbia. Milan Djekic, în vârstă de 60 de ani, se anunţă a fi „arma secretă” a principalului finanţator, venit la echipă de aproape două săptămâni. Ne aşteptam cu toţii să-l vedem deja pe banca tehnică la partida de duminică seara, dar pe foaia oficială a fost trecut doar Muntean, semn că nu erau făcute toate „diligenţele” la forul de specialitate, pentru ca sârbul să conducă oficial gruparea de pe Mureş. De partea cealaltă, o mai veche cunostinţa a grupării de pe Mureş, Liviu Paraschiv, care a venit la Deva cu gândul de a da lovitura cu nou promovata CSM Unirea Slobozia. Nu s-a întâmplat aşa, devencele reuşind până la final să speculeze plusul de experienţă.

handbal devaChiar dacă s-au înscris nu mai puţin de 60 de goluri (o medie de un gol pe minut), jocul a fost unul destul de modest, cu puţine valenţe tehnico-tactice, cu multe momente de brambureală din partea ambelor combatante, cu două apărări extrem de penetrabile, semn că de la dorinţă la putinţă este cale lungă.

Avantaj mare la pauză

Partida a început cu câte două ratări ale lui Toth şi Krnic, dar şi cu două „parade” ale portăriţei Laura Poenaru. Tabela a fost „mişcată” pentru prima dată în minutul 3, când „interul” Krnic a învins-o pe Martin. Ialomiţencele au egalat prin Moroianu, după care şi-a făcut simţită prezenţa şi Carmen Cartaş, cu două reuşite, însă, de la 3-2 (min. 7), oaspetele au înscris de trei ori consecutiv, distanţându-se pentru prima şi ultima oară la două „lungimi”, 3-5 (min. 9). Deva a egalat la cinci prin Simion (excelentă pe contraatac), după care
s-a mers „cap la cap” până în minutul 22, când Cristina Nica egala pentru Unirea la 10. De aici a urmat o cădere inexplicabilă a noii promovate, de care a profitat din plin Cetate, care a punctat de şase ori consecutiv, cu Simion în prim plan (patru goluri în acest interval), astfel că, de la 10-10, s-a intrat la vestiare cu un avantaj confortabil, 16-10. Chiar dacă la reluare handbalistele din Slobozia au înscris primele prin Băcăoanu, Malacu şi Toth au realizat fiecare câte o „dublă”, înscriind şi din inferioritate numerică, iar „ecartul” s-a mărit la opt goluri, 20-12 (min. 35).

Aproape de un dezastru

În loc să asistăm la o desprindere decisivă şi la o victorie reconfortantă, am asistat din nou la o evoluţie contradictorie a gazdelor, care în primele 10 minute de la reluare au jucat fără cei doi interi, Krnic şi Cartaş, cărora le-au fost preferarte Malacu şi Toth. Oaspetele au profitat la rândul lor de „adormirea” devencelor şi au strâns până la 20-16 (min. 41), trei din cele patru goluri fiind trecute în dreptul lui Dăscălete. S-a jucat cu garda jos, fără nicio logică, cu atacuri nepregătite şi cu goluri înscrise pe bandă rulantă de o parte şi de cealaltă. Ialomiţencele s-au apropiat extrem de periculos, 27-25 (min. 52), dar Krnic şi pivotul Din au dus scorul la 29-25 (min. 53). Finalul a aparţinut oaspetelor, care au avut în ultimele două minute chiar şi două jucătoare în plus, prin eliminările dictate împotriva lui Krnic şi Petrinja, însă era prea târziu pentru o răsturnare a rezultatului. S-a încheiat până la urmă 31-29 pentru Cetate, care obţine astfel cel de-al treilea succes din actuala stagiune şi, cu 10 puncte, a urcat pe locul 8, ultimul care ar asigura accesul în „play-off”. Mai sunt însă multe etape până la finalul campionatului regulat, iar cu actualul joc, va fi greu pentru Cetate Deva să acceadă acolo unde îşi doreşte Marian Muntean.

CETATE DEVA – CSM UNIREA SLOBOZIA: 31 – 29 (16 – 10)

CETATE DEVA: Poenaru (2 intervenţii), Miskovic (7 intervenţii) – portari; Malac – 2 goluri, Nicu, Ana Simion – 9g (1 – 7 metri), Toth – 2g, Cartaş – 6g (1 – 7 metri), Şovar, Krnic – 6g, Din – 2g, Petrinja – 4g – jucătoare de câmp.
Antrenor: –

UNIREA SLOBOZIA: Martin (9 intervenţii ), Andreea Nica (2 intervenţii) – portari; Pavăl, Dăscălete – 7 goluri (3 – 7 metri ), Băcăoanu – 2g, Irina Simion, Artean, Cărăbulea, Moroianu – 6g (2 – 7 metri), Stănciulescu, Cristina Nica – 10g, Urse, Drăguţ – 4g – jucătoare de câmp.
Antrenor: Liviu Paraschiv.

Arucări de la 7 metri: Cetate – 2 (ambele transformate), Unirea – 7 (5 transformate).
Eliminări: Cetate – 6×2 minute, Unirea – 2×2 minute.
Arbitri: Cristina Năstase (Bucureşti) – Simona Stancu (Buzău)
Sala Sporturilor din Deva. Spectatori: 500.

Tags: , ,

About Ion Bădin