Fotbal – liga a III-a, seria IV: Criza de rezultate continuă

Articolul a fost vizualizat de 1,276 ori

Dacă după primele şase etape, FC Hunedoara era printre puţinele echipe ale seriei a patra care nu gustase din cupa înfrângerii şi mulţi dintre suporteri începuseră să viseze frumos, iată că a venit şi o perioadă ”neagră”. Chiar dacă au fost şase runde fără eşec, s-a văzut că acest parcurs a fost mai mult conjunctural şi nu datorat evoluţiei sută la sută din teren. Au fost două victorii la Motru şi Ineu, pe undeva norocoase, şi un succes chinuit acasă cu Vulturii Lugoj, cele trei puncte venind datorită unui autogol. Au fost şi două egaluri, ambele pe ”Michael Klein”, cu grupări care nu spun nimic şi se află în subsolul clasamentului, Ştiinţa Turceni şi Viitorul Craiova. În cele patru partide disputate în propriul fief, ”alb-albaştrii” nu au înscris, de fapt, niciun gol, ceea ce spune mult despre jocul la construcţie, despre finalizare. Degeaba ai intenţii frumoase, încerci să explici fotbalul modern, dacă examenele le cazi mai apoi. Iar vina aparţine atât profesorului, în speţă antrenorului Titi Alexoi, cât şi elevilor, mai precis jucătorilor hunedoreni, mulţi dintre ei chiar şi sub nivelul acestei obscure ligi a treia.

fotbal fc hunedoaraSperam că jocul echipei va creşte în calitate după aceste prime şase etape ”nepătate”, dar nu a fost aşa, FC Hunedoara demonstrând că rămâne un club de ”pluton” atât la nivel administrativ, dar mai ales la nivel de echipă. A venit un prim 0-2 la a doua echipă a celor din Tg. Jiu, găsindu-se diferite motivaţii, pornind de la greşelile individuale şi terminând cu faptul că s-a jucat pe un teren sintetic. A urmat tot un 0-2, de data aceasta acasă, cu una dintre favoritele la promovare, Naţional Sebiş. S-au găsit şi aici motive, ba că arădenii au un lot mai matur, ba că noi am avut ocazii şi nu le-am fructificat, etc. Şi a venit şi al treilea 0-2 consecutiv, în Oltenia, care confirmă forma şi forţa precară a Hunedoarei.

Fără idei şi fără gol, înfângerea era normală

Aşa cum spuneam, elevii lui Alexoi continuă seria rezultatelor negative, de data aceasta pe terenul din comuna Braloştiţa, acolo unde îşi dispută meciurile cei de la ACSO Filiaşi. Chiar dacă Alexoi spunea după eşecul de la Tg. Jiu că îşi doreşte ca în următoarele trei jocuri să scoată cât mai multe puncte, pe teren lucrurile au stat invers. De două ori 0-2, iar etapa următoare, acasă, cu Millenium Giarmata, nu se anunţă vremuri mai bune. Lipsiţi de vlagă şi incoerenţi, fotbaliştii de pe Cerna au fost victime uşoare în faţa gazdelor de conjunctură. Oltenii au lovit rapid, chiar în minutul 10, atunci când Buciuman a înscris din faţa porţii, la o centrare venită de pe partea stângă. Oaspeţii nu au dat semne de revenire, suferind, aşa cum spuneam, pe faza ofensivă, acolo unde nu desluşesc drumul spre gol. Chiar dacă pe teren s-au aflat Făgărăşanu şi Tecsi, iar mai apoi Grigore şi Uibariu. Aşa că, pe finalul primei părţi, cei din Filiaşi şi-au dublat avantajul prin Bălă (min. 45), faza fiind identică cu cea de la prima reuşită. Cel de-al doilea mitan nu a mai adus nimic pe tabela de marcaj, gazdele reuşind
să-şi conserve avantajul de două goluri luat în primele 45 de minute. Şi uite aşa, FC Hunedoara continuă să dezamăgească prin joc şi atitudine, iar dacă această serie negativă va continua, vor trebui găsite căile de redresare. Până atunci, ”alb-albaştrii” coboară în a doua jumătate a clasamentului, locul 8 fiind unul mai mult decât modest. Din păcate, Hunedoara rămâne anonimă pe harta fotbalului autohton.

ACSO FILIAŞI – FC HUNEDOARA: 2-0 (2-0)

Au marcat: Buciuman (min. 10), Bălă (min. 45)
ACSO FILIAŞI: Lascu – Celea, Vulpe, Lupu, Neacşu – Hercea (min. 80, Răducanu) – Ştoiu, Dumitraşcu, Creţu (min. 36, Ianicu), Bălă (min. 86, Pîrvuică) – Buciuman (min. 77, Gorneci).
Antrenor: Gheorghe Ciurea.
FC HUNEDOARA: Dragotă – Ciucurescu, Găceanu, Giacă, Roiu – Şoit, M. Olariu (57, Horvat), F. Olariu – Făgărăşanu (min. 66, Grigore), Tecsi (min. 71, Apachiţei), Pop (min. 60, Uibariu).
Antrenor: Titi Alexoi.
Arbitru: Vasile Rodina (Alba-Iulia)
Asistenţi: Doru Lucaciu – Paul Pojar.

About Ion Bădin