Ponturi pentru pariori: Pasul decisiv spre Euro 2016

Articolul a fost vizualizat de 1,563 ori

La finalul acestei săptămâni se va disputa a patra etapă a preliminariilor pentru Campionatul European din 2014. România a avut un start bun în această campanie de calificări şi are şanse mari de a ajunge la turneul final din Franţa. Un rol foarte important în economia acestei grupe îl va avea rezultatul confruntării dintre România şi Irlanda de Nord.

Moment important pentru România

2.FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA 2-0,PRELIMINARIILE CM 2014 (6.09.2013)După plecarea lui Victor Piţurcă, naţionala României a fost preluată de către Anghel Iordănescu. Acesta a preluat cârma primei reprezentative într-un moment favorabil. “Tricolorii” se clasează pe poziţia secundă în grupă. Au reuşit două victorii în deplasare, contra selecţionatelor Greciei şi a Finlandei. Grecia era considerată favorită în această grupă şi înfrângerea elenilor în faţa reprezentativei noastre poate fi considerată o surpriză. După victoria de la Atena, România şi-a confirmat forma bună, reuşind să mai câştige patru puncte în următoarele două partide. Mâine seară, România va juca pe teren propriu împotriva Irlandei de Nord. Oaspeţii sunt revelaţia acestei grupe. Au nouă puncte după trei etape şi se clasează pe primul loc în grupă. Victoriile irlandezilor în deplasările din Grecia şi Ungaria le dau acestora speranţe la calificare. Acest meci are o miză mare pentru ambele echipe. O victorie ar duce echipa noastră pe prima poziţie în grupă şi i-ar creşte considerabil şansele de calificare. România ar avea 10 puncte după primele patru etape şi nu a jucat încă împotriva Luxemburgului, echipă în compania căreia, foarte probabil, va câştiga şase puncte. O victorie a Irlandei i-ar consolida acesteia prima poziţie. Nord-irlandezii ar avea un avans de cinci puncte în faţa echipei clasate pe poziţia secundă şi ar face un pas uriaş spre participarea la Euro. “Tricolorii” caută prima victorie pe teren propriu în aceste preliminarii. Remiza cu Ungaria ne-a lăsat un gust amar tuturor. Cred că Anghel Iordănescu îşi doreşte mult să debuteze cu victorie în noul mandat şi a pregătit foarte bine meciul. Oaspeţii s-au apărat foarte bine în meciurile precedente şi au încasat un singur gol în trei meciuri. Echipei noastre îi va fi greu să înscrie, dar jucători precum Sânmărtean, Chipciu sau Keşeru pot depăşi defensiva oaspeţilor. Cred că va fi un meci echilibrat, la finalul căreia România va fi învingătoare. Pariez 10 unităţi pe victoria echipei noastre. Cota de 1,60 ne va aduce 6 unităţi profit.

Feroe, victimă sigură în Grecia

Grecia traversează o perioadă foarte proastă. După parcurusul bun de la Campionatul Mondial din Brazilia, elenii şi-au propus câştigarea grupei de calificare la Campionatul European din 2016, dar au început foarte ezitant. După trei etape au un singur punct, obţinut în remiza cu Finlanda. Şansele grecilor de calificare s-au diminuat considerabil. Următorul meci pentru eleni este cel de pe teren propriu cu Insulele Feroe. Oaspeţii sunt, fără îndoială, cea mai slabă echipă din această grupă. Meciul de mâine poate fi o gură de oxigen pentru Grecia. Gazdele pot obţine cele trei puncte puse în joc şi se pot apropia de grupul echipelor care luptă pentru calificare. Ar fi prima victorie într-un meci oficial pentru noul selecţioner al grecilor. Un alt rezultat, în această confruntare, este de neconceput pentru eleni. Cred că gazdele vor juca ofensiv şi vor încerca să rezolve repede partida. Feroe este o echipă mică şi într-o confruntare cu adversar de talia Greciei pare victimă sigură. Pariez 10 unităţi pe o victorie a gazdelor, la cel puţin două goluri diferenţă. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Polonia

Polonia va juca mâine pe terenul Georgiei şi are nevoie de victorie pentru a nu pierde teren în faţa contra-candidatelor la primele două poziţii în grupă. În Grupa D, lupta pentru calificare este acerbă. Polonia se clasează pe prima poziţie, cu şapte puncte, la egalitate cu Irlanda şi la trei puncte în faţa Germaniei şi a Scoţiei. Georgia este o echipă mult inferioară Poloniei. În aceste preliminarii a reuşit să câştige doar confruntarea cu selecţionata Gibraltarului. Polonezii şi nemţii sunt favoriţi în această grupă şi cred că se vor califica împreună la turneul final. Oaspeţii au demonstrat în partida cu Germania că sunt o echipă puternică şi cred că vor câştiga şi acest meci. Pariez 5 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,95 ne va aduce 4,75 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz