Succes prestigios pentru înotul hunedorean

Articolul a fost vizualizat de 1,560 ori

Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Hunedoara a găzduit Campionatele Naţionale de Înot (seniori şi juniori) în bazin de 25 de metri. O competiţie extrem de importantă pentru crema înotului autohton, o verificare extrem de importantă în perspectiva Campionatelor Mondiale care se vor desfăşura în luna decembrie la Doha, în bazin scurt. Tocmai de aceea, competiţia găzduită pe Cerna a fost mult mai interesantă, în bloc-starturi aflându-se şi braşoveanul Alexandru Coci, care, de cîţiva ani, se pregăteşte în SUA.

natatie la hunedoaraFăcând o paralelă cu ediţia de anul trecut, în ceea ce priveşte participarea înotătorilor din Hunedoara, trebuie să spunem că aceştia s-au întrecut pe sine, chiar dacă existau premise reale ca performanţa din 2013 să nu se mai repete. Spre lauda lor, cei trei sportivi pregătiţi de această ambiţioasă şi intransigentă antrenoare, Anca Băjan, nu au fost complexaţi de importanţa întrecerilor, reuşind un bilanţ excelent: 12 medalii, din care 4 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz, cu una mai mult faţă de anul trecut.

Mai mult, faţă de 2013, când Alexandru Ancuţa obţinea singura medalie de aur din cele 11, acum s-au obţinut cu trei mai multe din metalul cel mai preţios. Fără îndoială că performerul numărul unu al Hunedoarei a fost acest excelent înotător de doar 18 ani, Alexandru Bădeaţă, încă junior, care şi-a trecut în cont nu mai puţin de 8 medalii. Un sportiv care confirmă investiţia făcută în el, care a progresat de la an la an şi care a avut susţinerea financiară din partea doamnei Eleonora Carmen Hărău, deputat de Hunedoara. Alexandru a reuşit din poziţia de junior să obţină două medalii chiar împotriva seniorilor, ceea ce spune mult.

Elevul antrenoarei Anca Băjan a confirmat aşteptările şi a cucerit două medalii de aur (seniori şi juniori) în proba lui preferată, 400 m mixt. O a doua medalie de aur şi-a adjudecat-o Alex în ultima zi a competiţiei, în proba de 100 m spate, la juniori. Celelalte cinci medalii hunedoreanul le-a cucerit la 200 de metri spate (bronz la seniori şi argint la juniori), 200 de metri mixt (argint la juniori), argint la 50 de metri juniori şi bronz la juniori în cursa de 100 de metri mixt.

La al doilea an de seniorat, Adelina Buzdugan a confirmat cele trei medalii de anul trecut, reuşind şi acum acelaşi număr de medalii: un argint şi două de bronz la 200 de metri, respectiv 50 şi 100 de metri, toate la stilul bras.

Cireaşa pe tort a pus-o junioara de 16 ani Andra Teodora Mălina, debutantă la Campionatele Naţionale, care a plusat cu încă o medalie de aur obţinută în proba de 100 de metri liber. Aşadar, un mănunchi de medalii binemeritate obţinut de cei trei înotători legitimaţi la Clubul Sportiv din municipiul cu castel, care confirmă munca depusă aici.

About Ion Bădin