Fotbal, Liga a III-a, seria a V-a: Prieteni în tribune, rivali pe teren

Articolul a fost vizualizat de 1,427 ori

FC Hunedoara nu a reuşit să îşi facă fericiţi suporterii nici la ultima apariţie oficială din acest sezon. De fapt, momentele bune pe care “alb-albaştrii” au reuşit să le ofere în acest tur fanilor, în meciurile disputate pe propria arenă, “Michael Klein”, pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. Mai precis, din cele şapte apariţii, elevii lui Titi Alexoi au reuşit să se impună doar o singură dată (!?), 1-0 cu Vulturii Lugoj, înregistrând nu mai puţin de trei egaluri şi tot atâta eşecuri, golaveraj 4-9 şi doar şase puncte din cele 21 disponibile. Puţin, foarte puţin în raport cu aşteptările, unul dintre cele mai “negre” tururi din istoria recentă a clubului, dacă este să ne referim la partidele disputate acasă. Un bilanţ îndulcit, oarecum, de cele trei succese din deplasare, toate obţinute în faţa unor grupări care se clasează sub FC Hunedoara, ceea ce relevă faptul că pe Cerna va mai curge multă apă până se va ajunge la o echipă cu adevărat competitivă.

fc hunedoara 1Când termini prima jumătate a campionatului pe o poziţie mai mult decât modestă, locul 8 din 13 participante, când ai în faţa ta cluburi din localităţi fără relevanţă, Sebiş, Giarmata, Filiaşi sau Becicherecu Mic, ce mai e de zis?! Motive se vor găsi tot timpul, dar spectatorii, aceia, puţini, care mai vin la stadion, s-au săturat de explicaţii care nu au acoperire în fapte. În această vacanţă fotbalistică, vom căuta să găsim adevăratele cauze ale acestor “derapaje” ce menţin fotbalul hunedorean sub limita mediocrităţii.

Arădenii şi-au atins scopul

Uniţi de o prietenie mai veche, fanii celor două grupări au urmărit din aceeaşi “peluză” meciul, având un mesaj comun: “Pasiunea care ne uneşte”. Au scandat pe rând pentru fiecare echipă, au cântat împreună, iar la final au dăruit aplauze tuturor jucătorilor. Finalul a găsit cele două galerii în ipostaze diferite: cea a hunedorenilor din nou dezamăgită de rezultat, iar cea arădeană mulţumită de victoria care le dă speranţe la promovare. Oaspeţii au început mult mai hotărâţi, având de partea lor o mai mare experienţă. Primele oportunităţi le-au aparţinut, în minutul 16, Strătilă a pătruns nestingherit pe dreapta, a centrat în colţul scurt, Dragoş a tras în “blocaj”, balonul i-a revenit şi a trimis puţin pe lângă. La şase minute diferenţă, Gueye Ousmane a reluat cu capul, din 10 metri, dar nu a prins cadrul porţii, în urma unei lovituri de colţ. Contrar cursului jocului, golul a venit la poarta cealaltă. Era minutul 24 când Făgărăşanu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Roia a fost “busculat” în suprafaţa de pedeapsă de portarul Mitrea, iar arbitrul a dictat penalty fără nicio ezitare, acelaşi Făgărăşanu transformând cu siguranţă. Bănăţenii nu au disperat însă, iar până la pauză au întors rezultatul de pe tabela de marcaj. În minutul 33 s-a restabilit egalitatea, în urma unui gol de generic.

fc hunedoara 2Voicu a prins un vole de senzaţie de la circa 25 de metri la colţul scurt, lăsându-l simplu spectator pe Coman. La câteva minute distanţă, Voicu a făcut henţ în careu, dar sibianul Andrei Ţiţii nu a mai acordat a doua lovitură de pedeapsă în favoarea hunedorenilor. Arădenii vor intra în avantaj la vestiare, graţie unei reuşite venite în primul minut al prelungirilor, dintr-o suspectă poziţie de off-side. Hlistei a driblat tot pe flancul stâng, a centrat în faţa porţii, de unde Gueye a trimis cu lejeritate în plasa porţii. La reluare, băieţii lui Alexoi au încercat să rămână în joc, Şoit dându-i reale emoţii lui Mitrea, cu un şut de la 25 de metri, scos în lateral (min. 55). Peste alte patru minute, “alb-albaştrii” au primit însă o nouă lovitură. Burlă a executat puternic o lovitură liberă de la 30 de metri, balonul a “muşcat” din zid, l-a derutat pe Coman, învins pentru a treia oară, el fiind înlocuit câteva minute mai târziu cu Dragotă. Voicu găseşte “clemenţă” la acelaşi arbitru, care putea să-l elimine după lovitura aplicată lui Trăşcan, iar în minutul 78, cel mai în formă hunedorean, Făgărăşanu, a reaprins speranţele: în urma unei curse de 50 de metri pe partea stângă, talonat de Botiş, a intrat în careu şi, dintr-un unghi aproape imposibil, a trimis în colţul lung. Speranţe deşarte, pentru că, la doar două minute diferenţă, fostul jucător a celor de la Concordia Chiajna şi Dinamo, Strătilă, a punctat spectaculos de la 16 metri, cu un şut plasat, în cros, la colţul lung.

Una peste alta, a fost un spectacol agreabil, cu nu mai puţin de şase goluri, unele dintre ele spectaculoase, în care FC Hunedoara s-a străduit, dar a capotat din nou. Cine ştie ce va fi la primăvară.

FC HUNEDOARA – UTA BD: 2-4 (1-2)

Au marcat: Făgărăşanu (min. 25 – penalty şi min. 78 ) / Voicu (min. 33), Gueye (min. 45), Burlă (min. 58), Strătilă (min. 80).
FC HUNEDOARA: Coman (min. 62, Dragotă) – Fl. Olariu (min. 55, M. Olariu), Giacă, Găceanu, Roiu – Uibariu (min. 46, Şoit), R. Muntean (min. 46, Ciucurescu), Trăşcan / Grigore, Tecsi, Făgărăşanu.
Antrenor: Titi Alexoi.
UTA BD: Mitrea – Voicu (min. 82, E. Wild), Botiş, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriş, Copil, Hlistei (min. 72, Dobrean )- Dragoş (min. 19, Rus), Gueye (min. 76, A. Petre).
Antrenor: Roland Nagy.
Arbitru: Andrei Ţiţii (Sibiu). Asistenţi: Emanuel Cicu (Caransebeş) – Silviu Harmuz (Reşiţa). Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 500.

REZULTATE ETAPA A XIII-A

VULTURII LUGOJ – NAŢIONAL SEBIŞ 0 – 2
PANDURII II TG. JIU – ACSO FILIAŞI 0 – 0
VIITORUL CRAIOVA – M. GIARMATA 1 – 1
BECICHERECU – MINERUL MOTRU 5 – 1
FC HUNEDOARA – UTA BD 2 – 4
CS INEU – ŞTIINŢA TURCENI 2 – 0

CLASAMENT TUR

1. NAŢIONAL SEBIŞ 12 9 3 0 21 – 4 30P
2. BECICHERECU MIC 12 8 4 0 36 – 9 28
3. UTA BD 12 8 3 1 28 – 11 27
4. MILLENIUM GIARMATA 12 7 2 3 14 – 8 23
5. VULTURII LUGOJ 12 6 2 4 7 – 9 20
6. ACSO FILIAŞI 12 4 5 3 17 – 12 17
7. PANDURII II TG. JIU 12 5 2 5 15 – 16 17
8. FC HUNEDOARA 12 4 3 5 11 – 17 15
9. CS INEU 12 4 0 8 9 – 27 12
10. MINERUL MEHEDINŢI 12 2 2 8 6 – 18 8
11. MINERUL MOTRU 12 1 4 7 14 – 23 7
12. ŞTIINŢA TURCENI 12 1 4 7 7 – 19 7
13. VIITORUL CRAIOVA 12 0 4 8 8 – 20 4

About Ion Bădin