Fotbal, Liga a IV-a: Neconvingători, dar din nou lideri

Articolul a fost vizualizat de 1,232 ori

CNS Cetate Deva a revenit pe prima poziţie a clasamentului Ligii a IV-a fără să convingă, dar şi cu şansă, profitând de semieşecul înregistrat de Hercules Lupeni, care a terminat la egalitate, 0-0 cu Gloria Geoagiu. Elevii lui Marius Sîrbu au oferit puţinilor spectatori prezenţi în tribune fotbal cu “linguriţa”, reuşind până la final să îşi asigure un succes la limită, dar care le-a adus cele trei puncte atât de necesare.

Doar o repriză

Cam atât au contat gazdele în această partidă în care i-au avut ca adversari pe cei de la Aurul Brad. La doar 10 minute de la start, gruparea de sub “cetate” a reuşit să deschidă scorul. Pribac l-a lansat pe Lintaru, care l-a driblat ca în curtea şcolii pe portarul Robciuc, întorcându-i înapoi balonul golgeterului campionatului, care a îndeplinit o simplă formalitate din careul mic. Gazdele au rămas cu “motoarele turate” şi puteau să înscrie prin Cărăvan (min. 22) şi Lintaru (min. 23), dar de fiecare dată “veteranul” Robciuc a fost providenţial. Totuşi, goalkeeperul brădean va scoate pentru a doua oară balonul din poartă în minutul 26. Cărăvan a executat o lovitură de colţ de pe partea dreaptă, Lintaru a deviat cu capul şi, tot printr-o deviere cu călcâiul, Chelariu a dus scorul la 2-0.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic. Cel de-al doilea mitan a fost unul lipsit aproape în totalitate de “sare şi piper”. Puţinii spectatori au regretat cele 45 de minute care au urmat, fiind nevoiţi să stea în frigul pătrunzător doar pentru a afla rezultatul final. Băieţii lui Sîrbu au “îngheţat” jocul, la propriu şi la figurat, fiind mulţumiţi cu avantajul de la pauză.
De acest lucru au profitat oaspeţii, care au reuşit să reducă din handicap în minutul 70, în urma unei faze fixe. Chelariu a făcut henţ în careu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Bisorca.

Şi cam atât. Puţin, foarte puţin, pentru o echipă care este liderul campionatului.

CNS CETATE DEVA – AURUL BRAD: 2-1 (2-0)

Au marcat: Pribac (min. 10), Chelariu (min. 26), Bisorca (min. 70 – penalty)
CNS CETATE DEVA: Beldean – Vîrtan, Dosan, Şumuţiu, Doboş – Chelariu, Cărăvan, J. Vajda, Herci (min. 64, Boloş), Pribac – Lintaru (min. 77, Suciu).
Antrenor: Marius Sîrbu.
AURUL BRAD: Robciuc – Faur, R. Filipaş, I. Filipaş, Achim – Lup, Leucian (min. 48, Gomoi), Leaha, Lazăr – Bisorca (min. 85, Ilea), Stoicoiu.
Antrenor: Alin Gomoi.
Arbitru: Alexandru Bălan. Asistenţi: Cristian Petrean – Alin Saraol (toţi trei din Deva). Stadion: “Cetate”. Spectatori: 50.

Rezultatele etapei a XIV-a

DACIA ORĂŞTIE – MINERUL URICANI 4 – 0
INTER PETRILA – VICTORIA CĂLAN 4 – 2
CNS CETATE DEVA – AURUL BRAD 2 – 1
CSM JIUL PETROŞANI – AURUL CERTEJ 3 – 0
HERCULES LUPENI – GLORIA GEOAGIU 0 – 0
METALUL CRIŞCIOR – RETEZATUL HAŢEG 4 – 0
CS VULCAN – ŞOIMUL BĂIŢA 0 – 1
U. PETROŞANI A STAT

Tags: , ,

About Ion Bădin