Ponturi pentru pariori: Săptămâna cupelor

Articolul a fost vizualizat de 1,234 ori

Astăzi se dispută câteva meciuri interesante în cupele interne. Ne vom îndrepta atenţia asupra cupelor din România şi Spania. În România, cupa a ajuns în faza sferturilor de finală. Au rămas în cursa pentru trofeu “U” Cluj, Pandurii, Dacia Mioveni, CFR Cluj, CSU Craiova, Steaua, Târgu Mureş şi Petrolul.

Meci disputat la Craiova

CSU Craiova primeşte în această seară vizita Stelei şi, cu siguranţă, îşi doreşte o victorie. Echipa antrenată de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi traversează o perioadă bună. A obţinut victorie după victorie în campionat şi a urcat până pe poziţia a patra. Oltenii au un moral bun şi cred că le pot pune probleme steliştilor. Au în lot jucători experimentaţi, precum Brandan, Pleşan, Varga, Curelea sau Bawab. Probabil, confruntarea cu Steaua va determina suporterii să meargă în număr mare la stadion şi aceştia îşi vor împinge de la spate echipa favorită. Steaua a avut câteva rezultate nefaste în cupele europene, dar în competiţiile interne a avut un parcurs bun.

“Roş-albaştrii” îşi doresc eventul în acest sezon şi, probabil, Costel Gâlcă va trimite în teren cei mai buni jucători din lotul Stelei. Se joacă într-o singură manşă şi nu-şi permite să menajeze jucători în acest meci. Cele două echipe s-au întâlnit şi în campionat sezonul acesta. Atunci, Steaua s-a impus cu scorul de 3-1. Cred că meciul de astăzi va avea un deznodământ similar şi pariez 8 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,90 ne va aduce 7,2 unităţi profit.

Miză mare

Una dintre cele mai echilibrate confruntări din sferturile de finală ale Cupei României, în acest sezon, este cea dintre Târgu Mureş şi Petrolul Ploieşti. Târgu Mureş vine după o promovare din eşalonul secund, dar are o echipă bună şi se clasează pe locul şase după 16 etape. Cred că echipa antrenată de Pustai spera la o performanţă notabilă în cupă. Târgu Mureş este o echipă redutabilă şi, cu noroc, ar putea ajunge în finală. Petrolul este una dintre echipele care începea sezonul cu gândul la titlul de campioană.

Ploieştenii n-au avut parcursul scontat şi se clasează pe poziţia a treia, la opt puncte în spatele Stelei. Mulţescu are un lot bun pentru nivelul fotbalului autohton şi va încerca să aducă un nou trofeu în vitrina clubului. Fiind un meci eliminatoriu, cred că ambele echipe vor juca prudent şi vor fi preocupate mai mult de defensivă. Mă aştept la un meci echilibrat, cu puţine ocazii de gol. Cred că nu se vor marca mai mult de două goluri în timpul regulamentar. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,65 ne va aduce 6,5 unităţi profit.

Lyon revine în top

După ce a traversat o etapă dificilă de reconstrucţie, Lyon a redevenit sezonul acesta o echipă de top în Franţa. În campionat, după 15 etape, se clasează pe poziţia a treia, la şapte puncte în spatele liderului Marseille şi la doar un punct în spatele celor de la PSG, echipă care a investit mult în achiziţia de jucători. Astăzi, primeşte vizita celor de la Reims şi meciul pare accesibil pentru echipa antrenată de Fournier. Oaspeţii se clasează pe locul opt şi nu au impresionat pe teren străin în acest sezon. Lyon este foarte puternică pe teren propriu. În opt meciuri a reuşit şapte victorii, a înscris de 20 de ori şi a încasat doar patru goluri. Pariez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Valencia, favorită la Vallecano

În această seară, Valencia va juca în Cupa Spaniei pe terenul celor de la Rayo Vallecano. Valencia este una dintre candidatele la un loc de Champions League în acest sezon, în vreme ce Vallecano se află la jumătatea clasamentului şi are, încă, emoţii în privinţa retrogradării. Oaspeţii fac parte din categoria echipelor care au şanse mari să ajungă în fazele finale ale competiţiei. Vallecano este o echipă mică şi cred că va părăsi competiţia după acest tur. Valencia este favorită clară în această dublă confruntare. Cred că astăzi va obţine un egal sau o victorie şi pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,34 ne va aduce 3,4 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz