Fotbal, Liga a IV-a: CNS Cetate Deva, lidera de toamnă!

Articolul a fost vizualizat de 1,554 ori

Liga a patra a campionatului judeţean de fotbal şi-a disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, ultima etapă a turului. Dacă în ediţia trecută am asistat la o simplă ”defilare” a celor de la Retezatul Haţeg, care, din păcate, acum sunt ”lanterna” de necontestat, actuala ediţie de campionat pare mult mai echilibrată în disputa la vârf.

fotbal cns cetateCel puţin trei echipe par interesate de locul întâi, cel care asigură participarea la ”barajul” pentru promovarea în liga a treia. Dacă Deva şi Lupeniul au deja tradiţie în fotbalul judeţean, cochetând sub diverse denumiri cu liga secundă mulţi ani, surpriza vine de la gruparea din Băiţa, o comună hunedoreană în care fotbalul este iubit de cei de acolo şi unde ex-hunedoreanul Ciprian Pepenar face o treabă bună în dubla lui calitate de antrenor-jucător. La jumătatea întrecerii, Cetate Deva este lider, la egalitate de puncte cu Hercules Lupeni, în timp ce Şoimul Băiţa este în spatele lor la doar trei puncte diferenţă. Se anunţă un retur destul de încins, care probail va desemna campioana judeţeană pe ultima sută de metri.

Ultima impresie contează.

CNS Cetate Deva a căutat să lase o ultimă impresie pozitivă, după ce în etapele precedente nu a prea impresionat. I-a ieşit acest lucru în deplasarea de la Călan, unde, în special în cel de-al doilea mitan, compartimentul ofensiv şi-a făcut pe deplin datoria.

Elevii lui Marian Sîrbu au început tare partida şi conduceau deja cu 1 – 0 la capătul primelor zece minute de joc, prin golul experimentatului Lintaru. Gazdele nu au depus însă armele şi au reuşit să egaleze în minutul 15 prin Mînja, care a profitat de eroarea defensivei adverse. Echilibrul pe tabela de marcaj dar şi pe teren s-a menţinut până aproape de finalul primei părţi, când a ieşit la rampă golgeterul la zi al campionatului, Pribac, care şi-a readus echipa în avantaj.

Partea secundă avea să fie însă una fără istoric, cu o echipă gazdă căzută fizic şi psihic, în timp ce, de partea cealaltă, devenii au încheiat foarte rapid conturile. Acelaşi Pribac şi-a trecut în cont “dubla” în minutul 54, pentru ca, patru minute mai târziu, Cărăvan să mărească diferenţa, înscriind pentru 4 – 1. Tabela de marcaj avea însă să o închidă Chelariu în minutul 64. Victorie relaxantă, confortabilă, Cetate având cel mai productiv atac, cu cele 50 de reuşite în doar 13 jocuri disputate.

Lideri de toamnă, dar, aşa cum spuneam, se anunţă un retur de foc.

About Ion Bădin