Futsal, Liga I: Derby adjudecat

Articolul a fost vizualizat de 1,423 ori

După eşecul usturător din etapa trecută, mai ales prin dimensiunea scorului, 1-5 în deplasarea de la Sf. Gheorghe cu Spicom, campioana en titre, Autobergamo, a avut un alt adversar de calibru, Cityus Tg. Mureş, una dintre principalele contracandidate la titlul de campioană. Mai mult, devenii aveau de luat şi o revanşă, după acel 2-4 din tur, iar o eventuală nouă înfrângere i-ar fi aruncat pe locul patru al campionatului regulat.

autobergamoSpre cinstea lor, colegii antrenorului-jucător Robert Lupu au reuşit să-şi adjudece toate punctele puse în joc, dar după un meci interzis cardiacilor, cu două reprize diametral opuse.

Descătuşaţi în prima parte

Ca de obicei, meciurile dintre cele două grupări au dat naştere la dispute interesante, pline de suspans şi spectacol, dar şi de ”scântei”. Aşa s-a întâmplat şi luni seara pe parchetul din ”Sala Sporturilor” din Deva. Primii care au lovit au fost oaspeţii. Era minutul 10 când Gherman a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Obadă, şi tot el a transformat cu siguranţă, lovitura de la ”7” metri. Devenii nu s-au lăsat descumpăniţi de acest gol şi, în stil de mare campioană, au reuşit în decurs de doar câteva minute să întoarcă rezultatul pe tabela de marcaj.

În minutul 13, antenorul-jucător Lupu i-a ”călcat” mingea lui Ignat, iar ”spiriduşul”, venit tocmai de la Tg. Mureş, a egalat superb, cu o ”scăriţă”. Tot el a fost la originea şi celui de-al doilea gol (min. 15), când şi-a pierdut pe drum adversarii, servindu-l ca la carte pe Muntean, care a îndeplinit o simplă formalitate. La un minut distanţă s-a făcut 3-1, după ce Moţ a înscris cu poarta goală, la o pasă venită de la Cristi Matei, iar cei 1100 de spectatori erau deja în extaz. Mureşenii au avut ocazia să reducă din diferenţă în minutul 17, dar Dobre nu a prins cadrul porţii la lovitura de ”penalitate” de la 10 metri. Nu acelaşi lucru îl va face Cristi Matei care, un minut mai târziu, a dus scorul la 4-1, în urma unei lovituri de „penalitate” de la aceeaşi distanţă.

Au tremurat la final

Imediat după reluarea partidei, Cristi Matei a înscris spectaculos din voleu, iar lucrurile păreau din ce în ce mai ”roz”. Nu avea însă să fie aşa. La ceea ce a urmat, un rol important l-au avut şi cei doi arbitri, Sorescu şi Gherman, care au dictat foarte uşor două eliminări definitive, câte una de fiecare parte, ridicând tensiunea atât în tribune, dar şi pe terenul de joc. Mai întâi, l-au eliminat aproape gratuit pe Ignat (min. 22), iar la diferenţă de 10 minute au făcut acelaşi lucru cu Dobre, scăpând meciul din mână. Pe fondul acestor decizii şi a tensiunii din ce în ce mai vizibile, vizitatorii au reuşit să relanseze jocul, finalul fiind unul imprevizibil.

A înscris mai întâi Mimi Stoica (min. 31), pentruca, Gherman (min. 36) şi Montanes (min. 39) să înscrie şi ei când cei de la Tg. Mureş renunţaseră la portar forţând cu încă un jucător de câmp. Şi astfel, de la un mai mult decât liniştitor 5-1 s-a ajuns în ultimul minut la 5-4. Autobergamo a ratat în tot acest interval de timp nepermis de mult, dar a avut şi şansă cu paradele lui Vlad Iancu, care a demonstrat că este de departe, cel mai bun portar din futsalul românesc. A fost până la urmă o victorie meritată şi muncită, care îi menţine în poziţia de lideri pe campioni.

Tags: ,

About Ion Bădin