Atenţie! A trecut scadenţa de plată a impozitului pentru fermieri

Articolul a fost vizualizat de 1,131 ori

Luni a fost scadenţa de plată pentru cea de-a doua tranşă de 50% din impozitul pe veniturile din agricultură, declarate în luna mai. Fermierii care realizează venituri din agricultură mai mari decât plafoanele stabilite prin Ordonanţa 8/2013 trebuie să-şi plătească a doua rată (50%), ultima pe 2015, din impozitul pe aceste venituri.

Ce obligaţii au fermierii

grauÎn acest sens, fermierii aveau de depus încă din luna mai Declaraţia 221 la Fisc sau, după caz, la Primărie (în localităţile în care nu există administraţii financiare). Potrivit Art. 74 alin. 2 din Codul Fiscal, contribuabilul care desfăşoară o activitate agricolă pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit are obligaţia de a depune anual o declaraţie la organul fiscal competent, până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs.

În cazul în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţia depunerii declaraţiei îi revine asociatului care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice. În continuare, organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat şi emite decizia de impunere, la termenul şi în forma stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF. Practic, în acest moment toţi fermierii care şi-au depus în primăvară Declaraţiile 221 sunt în posesia deciziei de impunere.

About Adrian Sălăgean