Ouăle sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an (plus 7,86%), potrivit unei analize realizate de Institutul Naţional de Statistică comparând datele din luna noiembrie 2014 cu cele din perioada similară a anului trecut. Urmează mierea, cu o scumpire de 7,84%, ţuica cu 3% şi caşcavalul cu 2,2%. Berea, peştele, citricele, laptele şi carnea de bovine s-au scumpit şi ele cu cate aproximativ 1%.
Topul ieftinirilor
În ceea ce priveşte clasamentul produselor care s-au ieftinit, zahărul a înregistrat cea mai semnificativă scădere de preţ, de 18,8% în noiembrie 2014 faţă de noiembrie 2013. Urmează uleiul, cu o ieftinire de 8,75%, legumele cu 4,65% şi făina cu 1,22%.
Scumpiri
CARNE DE PORCINE – 0,46%;
PÂINE – 0,48%;
CARNE DE PASĂRE – 0,52%;
MARGARINĂ – 0,58%;
FRUCTE – 0,84%;
UNT – 0,85%;
VIN – 1,37%;
CARNE DE BOVINE – 1,43%;
LAPTE – 1,45 %;
CITRICE,
ALTE FRUCTE – 1,52%;
PEŞTE – 1,6%;
BERE – 1,68%;
CAŞCAVAL – 2,42%;
ŢUICĂ ŞI RACHIURI
NATURALE – 3,03 %;
MIERE DE ALBINE – 7,84%;
OUĂ – 7,86%.
Ieftiniri
ZAHĂR – 18,8%;
ULEI COMESTIBIL – 8,75%; LEGUME – 4,65%;
FĂINĂ – 1,22%.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.