Ponturi pentru pariori: Reîncepe Liga 1

Articolul a fost vizualizat de 726 ori

Returul Ligii 1 reîncepe mâine cu meciul dintre Viitorul şi CSMS Iaşi. În momentul de faţă, lupta pentru evitarea retrogradării este mult mai interesantă decât lupta pentru titlul de campioană. Anul acesta merg în liga secundă şase echipe şi cred că cel puţin zece echipe sunt ameninţate de pericolul retrogradării. La vârf situaţia este limpede. Steaua are un avans de zece puncte faţă de ocupanta locului doi şi are şanse mari de a câştiga, al treilea an la rând, campionatul.

Meci de trei puncte pentru Viitorul

2.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-STEAUA BUCURESTI, CUPA LIGII (19.07.2014)Dintre echipele vizate de retrogradare, Viitorul are cea mai bună situaţie în clasament. Echipa lui Gheorghe Hagi se clasează pe poziţia a opta, cu 21 de puncte după 17 etape. Achiziţiile făcute în această iarna vor aduce un plus în jocul Viitorului. Bănel Nicoliţă poate fi un lider pentru fotbaliştii tineri antrenaţi de Hagi. Constănţenii vor avea un meci foarte important în debutul returului. Vor juca pe teren propriu împotriva celor de la CSMS Iaşi, una dintre contracandidatele la obţinerea unui loc care să permită menţinerea în prima ligă. Ieşenii au doar 12 puncte şi au avut un parcurs slab în deplasare. În nouă etape au reuşit doar o victorie şi două remize. Oaspeţii au un lot mai slab din punct de vedere valoric şi cred că vor pierde această confruntare. Pariez 7 unităţi pe victoria Viitorului. Cota de 1,85 ne va aduce 5,95 unităţi profit.

Partidă echilibrată la Mediaş

Gaz Metan Mediaş primeşte vizita celor de la FC Botoşani. Ambele echipe au o motivaţie puternică. Oaspeţii speră la o participare în cupele europene, în vreme ce gazdele luptă să-şi păstreze locul în Liga 1. Cred că vor trece câteva meciuri până când echipele vor ajunge la forma optimă. Atât Gaz Metan, cât şi FC Botoşani vor aborda prudent acest meci. Cred că partida va începe cu o perioadă de tatonare, în care jucătorii vor risca foarte puţin. Este foarte probabil să avem un rezultat de egalitate la pauză. Ambele combatante au nevoie de cele trei puncte puse în joc. Cred că miza şi lipsa de calitate în ofensivă a celor două echipe vor determina un joc sărac în ocazii de poartă şi goluri. Pariez 10 unităţi pe un rezultat de egalitate la pauză sau la final.

Universitatea Cluj, favorită pe teren propriu

George Ogăraru a început să implementeze un stil nou de joc la Universitatea Cluj. Acesta începe să funcţioneze şi cred că Universitatea va rămâne în prima ligă. Clujenii au avut un parcurs bun în Cupa României, acolo unde au ajuns în faza semifinalelor. Ogăraru a adus câţiva jucători din Olanda şi cred că aceştia o vor ajuta pe „U” să-şi realizeze obiectivul. „Şepcile roşii” beneficiază şi de suportul unui public numeros. Sâmbătă vor primi vizita celor de la Târgu Mureş. Oaspeţii se clasează pe locul patru. Au un lot numeros, din care fac parte jucători cu experienţă. Echipa antrenată de Ciobotariu se află pe poziţia a patra datorită parcursului foarte bun de pe teren propriu. În deplasare a reuşit doar două victorii în acest campionat. La Cluj va avea o deplasare foarte grea. Cred că Universitatea se va impune sau va obţine o remiză. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,39 ne va aduce 3,9 unităţi profit.

Derby-ul etapei

Cel mai aşteptat meci al acestui final de săptămână, în Liga 1, este cel dintre Steaua şi Rapid. Am avut parte de multe confruntări încinse între cele două echipe şi cred că şi acum este un meci al orgoliilor pentru suporteri. Atmosfera de derby ar putea fi prezentă în tabăra Stelei. La Rapid au fost aduşi pe bandă rulantă jucători străini pentru care, probabil, acest meci nu are semnificaţii deosebite. Giuleştenii au ca obiectiv evitarea retrogradării. Au în lot fotbalişti experimentaţi, dar cred că încă nu au reuşit să formeze o echipă. Duminică vor înfrunta cea mai puternică echipă din Liga 1. Pe lângă plusul de valoare şi omogenitate, Steaua are avantajul terenului propriu. Suporterii pot crea o atmosferă fantastică şi pot împinge echipa de la spate. Pariez 10 unităţi pe victoria Stelei la o diferenţă de cel puţin două goluri. Cota de 1,65 ne va aduce 6,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz