Tinerii popicari hunedoreni, la loturile naţionale

Articolul a fost vizualizat de 1,102 ori

Munca pe care o depune la CS Siderurgica Hunedoara, în calitate de preşedinte al clubului, antrenorul emerit Ştefan Beregszaszy începe să dea roade. Cândva cu rezultate excelente în plan intern şi internaţional, secţia de popice de pe Cerna s-a axat în ultimul timp, datorită şi problemelor financiare, pe creşterea tinerilor. Iar munca depusă de antrenorii Manea Mănel şi Nicolae Popa în rândul copiilor şi juniorilor s-a arătat a fi una benefică.

popiceNu demult, reprezentanţii Federaţiei Române de Popice – Bowling au convocat-o la un stagiu de pregătire centralizată la poiana Braşov pe tânăra de doar 17 ani Maria Ciobanu. Mai nou, după desfăşurarea etapei cu numărul cinci a campionatului de popice pe echipe la tineret, oficialii forului de specialitate au trimis pe adresa clubului hunedorean adrese de convocare a trei popicari: Maria Ciobanu, Alexandru Ciobanu şi Eduard Bucur, care au fost selecţionaţi în reprezentativa de juniori sub 18 ani a României şi vor participa la Campionatele Mondiale care se vor desfăşura între 8 şi 13 mai, în Germania.

Trebuie menţionat că, pentru prima oară în istoria lui, clubul Siderurgica a înscris în competiţia internă o echipă de tineret fete, dar, atenţie, cea mai vârstnică (!?) este Maria Ciobanu, celelalte fiind copile care nu au trecut încă de 14 ani. Preşedintele clubului ne spunea că este normal să se dea credit acestor certe talente, mai ales că, atât la fete cât şi la băieţi, copiii Hunedoarei s-au impus de o manieră categorică la finalele de la Iaşi.

About Ion Bădin