Ofertele timpurii de vacanţe: de nerefuzat!

Articolul a fost vizualizat de 1,237 ori

Dacă aveţi în plan o vacanţă pentru această vară, acum este momentul potrivit pentru a cumpăra un bilet: preţurile sunt accesibile şi aţi putea plăti doar 150-200 de euro pentru un sejur de o săptămână într-una dintre cele mai renumite staţiuni din Bulgaria, Grecia sau Turcia. De altfel, reprezentanţii agenţiilor de turism spun că aceasta este perioada în care hunedorenii decişi să meargă în concediu la mare la un preţ convenabil se grăbesc să îşi cumpere un bilet. 

Grecia rămâne destinaţia numărul unu a vacanţelor hunedorenilor: hotelierii greci atrag turiştii cu preţuri foarte mici şi zeci de staţiuni turistice, pe continent sau pe insule uitate de lume

Grecia rămâne destinaţia numărul unu a vacanţelor hunedorenilor: hotelierii greci atrag turiştii cu preţuri foarte mici şi zeci de staţiuni turistice, pe continent sau pe insule uitate de lume

Ofertele nu sunt puţine! Numai pentru Early Booking în Turcia paginile online ale marilor agenţii şi portaluri de turism din România adună, fiecare, peste 3.000 de oferte.

Preţurile variază de la 160 de euro, la peste 4.000 de euro de persoană, pentru pretenţioşii care sunt dispuşi să plătească pentru lux! Printre cele mai ieftine variante pentru Turcia se numără cele care costă doar 150 de euro. Asta presupune transport cu autocarul, cu plecare din Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea sau Sibiu şi cel puţin două zile petrecute numai pe drum, dus-întors.

Cazarea şi demipensiunea la un hotel atât de ieftin pot varia între 160 şi 170 de euro, însă turiştii care au optat pentru aceste oferte ne avertizează să avem mare grijă: “Am fost la un asemenea hotel din Turcia în vara anului 2013 şi chiar vreau să vă spun că a fost o experienţă deosebit de amară! Curăţenia lăsa de dorit, iar masa era sub orice critică! De fapt, la un hotel atât de ieftin s-ar putea să constataţi că lucrurile funcţionează pe principiul: nimic nu se aruncă, totul se reciclează! Am văzut personalul hotelului curăţând resturile din farfuriile turiştilor în vasele din care se făcea servirea.

Parcarea era foarte mică: doar vreo patru maşini încăpeau şi, ca şi când ar fi fost prea multe, marţea şi vinerea erau ocupate de un bazar. Amabilitatea personalului, de asemenea, era ca şi inexistentă! La orice problemă apărea, preferau să-ţi spună că nu te pot ajuta: Asta este, era răspunsul lor invariabil. Sincer să fiu, dacă ar fi să merg din nou în vacanţă în Turcia nu aş mai opta pentru cea mai ieftină variantă”, recunoaşte Marian. Acesta adaugă că este posibil ca nu toate hotelurile ieftine să ofere produse şi servicii de o calitate îndoielnică, însă mai spune că ar prefera să mai adauge câteva zeci de euro, ca să se poată bucura de o vacanţă pe cinste. Mai mult, chiar şi la un asemenea hotel, dacă nu intenţionaţi să mergeţi acolo la începutul lunii iunie sau la sfârşitul lui septembrie, când aveţi de plătit cel mai mic preţ de pe piaţa turismului turcesc, va trebui să scoateţi din buzunar în jur de 200 de euro.

Preţ ridicat: lux şi garanţia calităţii

Desigur, pentru hunedorenii cu bani, există şi oferte cu garanţia luxului şi a serviciilor de calitate. cameră spaţioasă (family room), regim super all-inclusive, plajă privată şi acces la spa, plus transportul cu avionul asigurat, la hotelul Royal Taj Mahal – amplasat în Antalia, lângă Kemer, costă 818 euro pentru un sejur de şapte zile, în perioada 28 mai – 4 iunie. Cine doreşte să se cazeze la acelaşi hotel de lux şi în exact aceleaşi condiţii, dar în lunile iulie sau august, trebuie să scoată din buzunar peste 1.000 de euro. La fel ca şi în cazul celorlalte oferte, şi aceasta este valabilă până în data de 28 februarie. Cine este dispus să scoată din buzunar 4.000 de euro pentru o singură persoană (!) va avea parte, pe lângă un regim de ultra all-inclusive de lux şi transport cu avionul la business class, de un apartament cu piscină interioară, însă reprezentanţii agenţiilor de turism menţionează această ofertă numai ca record de top al preţului, pentru că, până acum, nu au fost hunedoreni care să plătească atâţia bani pentru un sejur de 12 zile. Mai degrabă aceştia ar fi dispuşi să scoată din buzunar 1.000-1.500 de euro pentru a ajunge la destinaţii exotice.

Grecia, de la 23 de euro!

Dacă preţurile pentru vacanţe în Turcia variază, în acest moment, de la 160 la 4.000 de euro, Grecia vine şi ea din urmă, deşi cu doar jumătate din numărul de oferte al litoralului turcesc. Cine optează pentru o vacanţă sub soarele Greciei poate plăti chiar şi numai 23 de euro pentru un sejur de şapte nopţi în staţiunea Parga. Desigur, perioada nu este una care să permită bălăceala în mare: preţul atât de mic este valabil pentru intervalul 28 aprilie – 5 mai. Cazarea la aceleaşi studiouri, timp de şapte zile, ajunge în miezul verii la peste 100 de euro, iar masa şi transportul nu sunt asigurate. Totuşi, chiar şi aşa, preţul este unul aproape imposibil de refuzat: “Am fost în Parga, iar hotelul era frumos şi curat. A fost mai bine decât m-am aşteptat. Personalul, de asemenea, era prietenos şi m-a ajutat când am avut nevoie. Noi am avut şi mic-dejun inclus, iar acesta nu a fost extraordinar… cam aceleaşi produse în fiecare zi, deci nu prea variat. Însă acesta ar fi singurul minus pe care aş putea să îl menţionez. Hotelul este amplasat şi foarte aproape de un mall, de unde poţi să îţi cumperi cam tot ce îţi doreşti. Eu m-aş întoarce aici şi într-o a doua vacanţă”, povesteşte Eugenia.

Alte oferte “Early Booking”, de patru ori mai scumpe, fac diferenţa numai prin numărul de stele al hotelului şi prin destinaţie: cazarea la un hotel de pe insula Skiathos, spre exemplu, costă între 98 de euro şi 240 de euro, fără cazare şi fără transport inclus. Cine vrea să meargă în Grecia cu avionul, cu plecare din Bucureşti, va trebui să plătească cel puţin 180 şi 240 de euro doar pentru cazare, fără masă asigurată. Cel mai piperat preţ pentru o vacanţă grecească ajunge la 4.700 de euro (chiar mai scump decât în Turcia!). Oferta de lux include o vacanţă de şapte zile în Santorini, transport cu avionul din Bucureşti şi servicii de lux pe litoralul grecesc.

Tunisia şi Portugalia între 300 şi 700 de euro

Agenţiile de turism vin, de asemenea, cu oferte de vacanţe în Tunisia, unde un sejur costă de la 329 de euro, transportul cu avionul fiind inclus. La acest preţ hotelierii tunisieni asigură şi demipensiune (două mese pe zi), iar preţul cel mai mic urcă până la 400 de euro, pentru acelaşi hotel şi aceleaşi servicii în lunile august şi septembrie. Cea mai scumpă ofertă pentru o vacanţă în Tunisia ajunge la numai 1.200 de euro în luna august, cu bilet de avion inclus şi plecare din Bucureşti şi Cluj-Napoca către golful Hammamet. O vacanţă în Portugalia costă, dacă achitaţi toată suma până în data de 28 februarie, 560 de euro. Ea include transportul cu avionul, cu plecare din Bucureşti, transfer de la aeroport la hotel şi retur şi asistenţă turistică. 560 de euro este cel mai mic preţ pe care îl puteţi plăti pentru o vacanţă în Portugalia, însă acesta nu include taxele de aeroport, care ridică preţul cu cel puţin 170 de euro.

În Portugalia, zona Madeira, cea mai scumpă vacanţă ajunge la 1.400 de euro, într-un hotel de 5 stele cu o splendidă vedere către mare. Deşi mai puţin obişnuită ca destinaţie, o vacanţă în Malta vă poate costa cel mai puţin 340 de euro şi asta dacă achitaţi suma în zilele următoare, până la sfârşitul lunii. Oferta include transportul cu avionul, cu plecare din Bucureşti, cazare la un hotel de trei stele şi micul-dejun. Cea mai scumpă vacanţă “Early Booking” în Malta, la un hotel de 5 stele, costă 900 de euro. O vacanţă în Cipru, tot la un hotel de cinci stele, vă poate scoate din buzunar cu 200 de euro de persoană mai puţin.

Vacanţă la Marea Neagră: 100 de lei!

O vacanţă în Egipt cu demipensiune poate costa doar 300 de euro, însă preţul acesta nu include taxele de aeroport, viza şi asistenţa, care ridică preţul cu încă 200 de euro. Loredana s-a bucurat de o asemenea vacanţă în Egipt. Ea spune că sejurul pe care l-a cumpărat a fost exact ceea ce căuta, zona hotelului fiind foarte liniştită, personalul amabil şi mereu la dispoziţia turiştilor, curăţenie se făcea în fiecare zi, iar mâncarea era foarte bună. Adriana este una dintre norocoasele care şi-a petrecut luna de miere în Egipt.

Ea a optat pentru o vacanţă la un hotel de patru stele, însă spune că acesta a meritat toţi banii: “Priveliştea care se vedea din cameră a fost superbă, mâncarea a fost delicioasă, camera era foarte curată şi bine întreţinută, piscina era încălzită, iar personalul a făcut tot posibilul ca noi să ne simţim excelent”, spune Adriana.

Dacă, totuşi, nu aveţi de gând să plecaţi atât de departe în concediu, ofertele “Early Booking” includ şi litoralul românesc. Hunedorenii care au mers anul trecut la Marea Neagră spun că lucrurile s-au schimbat mult în bine şi că au fost plăcut impresionaţi, aşa că intenţionează să renunţe la drumuri lungi cu maşina, autocarul şi avionul, pentru a ajunge în staţiunile altor ţări şi vor opta şi anul acesta tot pentru o vacanţă la marea noastră.

O vacanţă de şase nopţi la Neptun-Olimp costă, cel mai puţin, numai 100 de lei, fără masă şi fără transport. Cazarea, în aceste condiţii, se face la hoteluri de două stele, iar vacanţa poate fi plătită până în 14 aprilie. Cele mai scumpe vacanţe “Early Booking” la Marea Neagră costă 2.000-2.500 de lei de persoană, cu mic-dejun şi prânz incluse, la un hotel de patru stele.

Tags: ,

About Ada Beraru