Visul de mărire al principalului finanţator al grupării de pe Mureş, acela de a se clasa pe unul dintre primele opt locuri la finalul campionatului regulat, tinde să devină, la fel ca şi în ediţia trecută, un fel de “fata Morgana”. Mai ales că s-au derulat deja nu mai puţin de 20 de etape din cele 26, iar diferenţa de ultimul loc care asigură accesul în “play-off” este de nu mai puţin de şase puncte, CSM Ploieşti are 24 de puncte, în timp ce Cetate a acumulat doar 18 puncte. Iar programul ultimelor şase runde nu pare a asigura acea recuperare obligatorie, a punctelor dintre cele două combatante.
Tocmai de aceea, devencele plecaseră pe Dunăre cu gândul de a da lovitura la Brăila, acolo unde gazdele au asigurată deja prezenţa în primele opt. Misiune, în opinia mea, extrem de grea, ţinând cont că elevele lui Ioan Adi Senoccico (absent în continuare de pe bancă datorită problemelor de sănătate) şi Cosmin Hendrea nu reuşiseră în precedentele 9 meciuri susţinute pe teren străin decât un punct, şi acela în retur, la Neptun Constanţa. Mai mult, din “7”-le de bază, lipsea în continuare liderul echipei, dar şi principala “gură de foc”, Carmen Cartaş (accidentată).
Câteva minute echilibrate
Chiar dacă antrenoarea Alexandrina Soare şi jucătoarea Horjea au avut destui contestari în tribune, în rândul celor 500 de spectatori, brăilencele au condus din startul partidei, 2-0, graţie golurilor marcate de experimentata Farcău (omul meciului, cu cele nu mai puţin de 16 goluri înscrise) şi puternica Perianu.
Diferenţa de două goluri s-a menţinut pe tabela de marcaj până în minutul 23, când extrema dreaptă a oaspetelor, Simion, a egalat la opt. Asta, pe fondul unui joc bun făcut în special în faza defensivă, care avea să trădeze în special în actul secund. Timp de cinci minute s-a mers “cap la cap”, înregistrându-se încă două egalităţi, 9-9 şi 10-10, după care, Moldovan şi Perianu au restabilit diferenţa de două “lungimi” între HC Brăila şi Cetate Deva (12-10), care va fi păstrată şi la finele primelor 30 de minute, 14-12.
Trădate (din nou) de final
Cel de-al doilea mitan a început la fel ca şi primul, cu două reuşite consecutive ale brăilencelor, care s-au desprins la 16-12 (min. 32), şi se părea că jocurile sunt făcute. Nu au fost însă de acord devencele, care au tras efectiv de ele, în special prin Malac, Senocico şi Simion, care au dus greul acestui meci. Profitând şi de “bâlbele” din jocul gazdelor, şi în special ale celor venite din partea lui Horja, Cetate a reuşit să restabilească pentru ultima dată egalitatea, în minutul 38, 17-17. Oboseala din tabăra oaspeţilor a început să îşi spună cuvântul, iar fetele ”contestatei” Alexandrina Soare au reuşit să se desprindă din nou pe tabelă la trei goluri, însă, cu doar şase minute înainte de final, Cetate a mai avut o răbufnire de orgoliu, strângând la 25-24.
Finalul a fost însă de coşmar pentru devence, iar Farcău a înscris gol după gol, astfel că diferenţa pe tabela de marcaj a crescut, înregistrând finalmente un scor de 33-28 în favoarea echipei mai bine pregătite.
Dunărea Brăila – Cetate Deva: 33-28 (14-12)
DUNĂREA BRĂILA: Stan (2 intervenţii), Dobre (5) – portari; Farcău – 16 goluri, Perianu -7g, Moldovan – 5g, Irimia – 2g, Marchidanu – 1g, Horjea – 1g, Brotea – 1g.
Antrenor: Alexandrina Soare.
CETATE DEVA: Poenaru (4 intervenţii), Suba (2), Miskovic (2)- portari; Malac – 10 goluri, Senocico -6g, Simion – 6g, Krnic – 3g, Rusu – 2g, Toth – 1g.
Antrenor: Cosmin Hendrea.
Aruncări de la 7 metri: Dunărea – 4 (toate transformate); Cetate- 4 (3 transformate)
Eliminări: Dunărea – 2×2 minute ; Cetate – 3×2 minute. Arbitri: Tiberiu Dobre (Bucureşti) – Mihai Potârniche (Buzău). Sala Sporturilor “Danubius” (Brăila). Spectatori: 500
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.