Cetate Deva a aşteptat partida cu HC Zalău ca pe una în care deviza era ”totul sau nimic”. Un eventual nou eşec ar fi însemnat pentru devence compromiterea ultimelor şanse teoretice de a prinde ”play-off”-ul competiţiei, chiar dacă până la finalul campionatului regulat mai rămâneau de disputat cinci etape. De partea cealaltă, Gheorghe Tadici, vulcanicul tehnician, avea deja asigurată prezenţa în primele opt echipe, dar, aşa cum îl ştim, îşi dorea o nouă victorie la Deva, mai ales că între el şi finanţatorul grupării de pe Mureş existau de câţiva ani încoace, oarece ”animozităţi”.
Şi când te gândeşti că acelaşi finanţator şi-l dorea cândva pe banca tehnică. Încurcate mai sunt căile handbalului. Gazdele evoluau în continuare fără ”liderul” Carmen Cartaş, în timp ce, de partea cealaltă, datorită accidentărilor, pe foaia de joc au fost trecute doar 13 jucătoare. Aveam să asistăm, pe parcursul celor 60 de minute, la o dispută dusă de multe ori până la extrem, cu destule durităţi, cu mulţi nervi, mai ales în disputele verbale de la distanţă, dintre Munteanu şi Tadici. O atmosferă încinsă atât pe parchetul sălii cât şi în tribunele pline, cu două galerii vocale, care şi-au susţinut necontenit favoritele.
Avantaj în prima repriză
Oaspetele au început în atac meciul şi, la capătul primului minut de joc, au reuşit deschiderea scorului, Rob transformând cu siguranţă o primă aruncare de la ”7” metri. A egalat la unu interul Malac, pentru ca, în minutul patru, extrema dreaptă Simion (care alături de Malac au fost cele mai bune jucătoare ale Devei) să transforme la rândul ei o aruncare de ”penalitate”. Jocul era unul al echilibrului, cu două apărări ”agresive”, dar elevele lui Cosmin Hendrea şi Ioan Adi Senocico (revenit pe banca tehnică) s-au desprins la două ”lungimi”, 5-3, prin reuşitele aceloraşi Malac şi Simion. Cele două handbaliste au avut şi ghinion, nimerind barele porţii adverse, în timp ce zălăuancele au profitat şi au înscris de trei ori consecutiv, trecând din nou în avantaj, 6-7 (min.13). Pentru scurt însă, deoarece Simion a egalat rapid, iar ”veterana” Melinda Toth şi-a făcut simţită prezenţa şi în faza de atac, înscriind de două ori consecutiv, refăcând diferenţa de două goluri, 9-7 (min. 18). Senocico înscrie chiar şi în inferioritate numerică, 11-9 (min. 23), pentru ca apoi, pe parcursul a patru minute, Simion (o dată) şi Tasic (de trei ori), să trimită mingea în barele porţii. Şi în loc de o desprindere mai consistentă pe tabela de marcaj, elevele lui Tadici egalează situaţia la 11 (min. 28), dar ultimul cuvânt îl are Tasic, care transformă o nouă aruncare de la ”7” metri.
Oaspetele au speculat finalul
Al doilea mitan a început cu o bară a lui Constantinescu, urmată de un gol înscris într-o nouă ”inferioritate” de Toth. Disputa la ”baionetă” a continuat, Cetate păstrând ”ecartul” de două goluri până în minutul 39 (18-16), când omniprezenta Simion a speculat din nou, chiar dacă echipiera ei Din era eliminată pentru două minute. Cu un pivot, în persoana masivei Pintea, care nu a putut fi oprită nici atunci când era ţinută de două jucătoare, obţinând mai tot timpul aruncări de la ”7”metri sau eliminări în tabăra celor de la Cetate, Zalăul a întors din nou, reuşind o serie de alte trei goluri consecutive, preluând conducerea, pe care nu o va mai ceda până la final, 18-19 (min. 43). Dar, de fiecare dată, Malac (în două rânduri) şi din nou Simion, au restabilit egalitatea. La 21-21 (min. 48) s-a petrecut probabil un moment ”cheie” în desfăşurarea ulterioară a partidei. Cetate a beneficiat de o aruncare de la ”7” metri, Ioan Adi Senocico desemnând-o pe Toth să execute. Greşit, în opinia mea, dar şi altora, Melinda ratând. A înscris însă prin acelaşi procedeu, dar pentru oaspete, Constantinescu, pentru ca Malac să restabilească egalitatea pentru ultima dată, 22-22, printr-o aruncare surprinzătoare de la şold.
Profitând de două erori ale lui Krnic (un inter care nu confirmă), fetele lui Tadici s-au distanţat decisiv, Ciuciulete (pe contraatac), Pintea (din poziţie de inter şi în inferioritate numerică) şi Constantinescu (din aruncare de la ”7”metri) marcând de trei ori, pentru 22-25 (min. 58). Chiar dacă Simion şi Tasic au ”strâns” la 24-25, oaspetele au avut ultimul atac, devencele încercând un ”om la om” pe tot terenul, care s-a soldat cu un ”roşu” direct, arătat lui Malac, care va fi suspendată pentru meciul de la Slobozia. Una peste alta, hulit şi fluierat în dese rânduri, cu o echipă foarte tânără, dar extrem de ambiţioasă, antrenorul Gheorghe Tadici a dovedit din nou că stăpâneşte acest sport.
CETATE DEVA – HC ZALĂU: 24-25 (12-11)
CETATE: Poenaru, Suba, Miskovic (4 intervenţii – portari; Toth – 3 goluri (1 – ”7”m), Senocico – 3g, Rusu -1g, Din, Malac – 6g, Krnic – 1g, Simion – 7g (1 – ”7”m), Şovar, Tasic – 3g (1 – ”7”m), Stângu – jucătoare de câmp.
Antrenori: Ioan Adi Senocico – Cosmin Hendrea.
HC ZALĂU: Inculeţ (2 intervenţii), Cheţa (12 intervenţii) – portari; Bardac – 4 goluri, Trif – 2g, Ţurcaş, Pintea – 6g, Ciuciulete – 3g, Puiu – 1g, Maior, Rob – 4g (4 – ”7”m), Constantinescu – 5g (2 – ”7”m) – jucătoare de câmp.
Antrenor: Gheorghe Tadici.
Aruncări de la ”7” metri: Cetate – 4
(3 transformate), Zalău – 7 (6 transformate).
Eliminări: Cetate – 8×2 minute, Zalău – 6×2 minute.
Cartonaş ”roşu”: Malac (min. 60).
Arbitrii: Giorgian Băducu – Răzvan Voicu (ambii din Buzău).
Sala Sporturilor din Deva. Spectatori: 1.000.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.