“Afecţiunile de care suferă şi stresul ultimei perioade au dărâmat-o pe Monica iacob – Ridzi, care abia se mai ţine pe picioare şi din acest motiv a fost necesară transferarea ei la Spitalul Penitenciar Jilava. Suferă de 13 afecţiuni care îi macină trupul”, scrie Carmen Cosman-Preda. Eu nu zic că e greşit să le plângem de milă persoanelor condamnate definitiv, deci despre care s-a dovedit că sunt vinovate de anumite fapte. Eu zic doar că e aiurea să le luăm apărarea fără să depunem un minim efort de a corecta – sau măcar de a reciti – articolul în care le sărutăm picioarele. Iată câte greşeli am găsit în articolul semnat de Carmen Cosman-Preda:
“doar al finalul procesului în care a fost condamnată la 5 ani de închisoare a mărturisit lumii problemele grave de sănătate cu care se confruntă”; “Iar închisoarea unde a fost trimisă de implacabila sentinţă pronunţată de magistraţi, condiţiile de detenţie o macină zi după zi, fără să poată beneficia cu adevărat de tratamentul de care are atâta nevoie pentrua rămâne în viaţă”; “Chiciu a dezvăluit că Monica Ridzi suferă de nu mai puţin de 13 boli, care îi macină trupul. Şi din acest motiv a fost transferată la Spitalul Penitebnciar Jilava”; “Are nevoie de tratament de specialitate ca de aer pe care nu se ştie dacă îl poate primi în spatele gratiilor”; “este o persoană discretă în viaţa provată”; “acolo udner şi-a reiterat nevinovăţia”; “anii de anchete şi procese şi-au pus puternic amprenta asupra ei, dar şia supra familiei”; “a motiovat că suferă de mai multe afecţiuni”; “însă în cazul acesteia sunt însă interzise”; “regimul închis stabilit îi pune viaţa în pericol tocmai datorită problemelor grave de sănătate menţionate, a subliniat fostul ministru”.
“Daca vă place împărţiţi cu prietenii”, mai scrie la sfârşitul articolului. Şi “daca” nu-mi place? Păi şi în acest caz, împart cu prietenii, că aşa-s eu, băiat bun.
“FOTO VIDEO Zece secrete ale Casei Poporului. Ce se ascunde sub cea mai mare clădire din Europa şi de ce nu a fost terminată nici până astăzi”, promite Cristina Răduţă, de la Adevărul. Când colo, ce să vezi? “1. Casa Poporului, un proiect vechi şi nebotezat” – ăsta vrea să fie primul “secret”: “Ridicarea unui monument strategic, aşa cum este Casa Poporului, nu a fost o idée care a înflorit doar în mintea lui Nicoale Ceauşescu.
Chiar din timpul lui Carol al II-lea, oameni importanţi şi influenţi începuseră să discute despre realizarea unei asemenea construcţii, desigur, fără a fi botezată Casa Poporului”. De-a dreptul senzaţional… de parcă ar mai conta cine a fost cu ideea, câtă vreme Ceauşescu a fost cel care a pus-o în aplicare!
Alte mari secrete dezvăluite de Adevărul: “Casa Poporului nu este terminată”, “Zeci de mii de oameni au lucrat în trei schimburi”, “Muncitori morţi şi răniţi” sau “Uşi, covoare şi clanţe din mentale preţioase”. Mentalele astea preţioase cum or fi?
“Omul de afaceri Pup, rămâne acasă”, scrie Mihaela Tămaş. De bucurie pentru el o fi pus ziarista virgula aia între subiect şi predicat. “[…] ginerele preşedintelui suspendat al Cionsiliului Judeţean Hunedoara a scăpat de măsura arestului la domiciliu”, mai aflăm. Şi ne bucurăm… sau ceva.
În fiecare an, de 1 Martie, la posturile locale de televiziune şi în ziarele locale citim, fără excepţie, ne-ştirea care ne spune acelaşi lucru: “Şoferiţele au primit mărţişoare de la poliţiştii rutieri. Dacă ar fi primit amenzi duble sau dacă le-ar fi dat şoferiţele mărţişoare poliţiştilor, da, aş fi zis că asta e o ştire. Dar faptul că, în fiecare an, nişte poliţişti le dau flori unor femei care nu au alt merit decât acela că stau în spatele volanului şi au avut bani de combustibil în prima zi din martie, nu este o ştire. Ştire o să fie când n-o să mai aibă Poliţia fonduri pentru florile sau mărţişoarele împărţite de faţă cu presa.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.