“Zece alimente pe care ar trebui să le evităm în supermarket. Bombele calorice şi E-urile cele mai periculoase”, scrie Adevărul.
Pe primul loc, surprinzător, regăsim brânza topită şi cremele tartinabile. Nu credeam că acestea sunt mai nocive decât unele mezeluri, dar dacă aşa zic nutriţioniştii consultaţi de jurnaliştii de la Adevărul, aşa o fi. Pe locul al doilea, mezelurile. Pe locul trei, crenvuştii. Ce anume? Nu cremvurştii, ci crenvuştii? Of, dacă aş avea câte un cârnat pentru fiecare variantă greşită a cuvântului “cremvurşti” pe care am citit-o, aş fi tare sătul acum. De virşlii care se scriu cu câţi de “i” are vânzătorul la el nu mai zic nimic… Cert e că nici Bianca Sara, autoarea acestui articol, nu e foarte lămurită cum se scrie corect “cremvurşti”… să fie “crenvuşti”? Ori, poate, “crenvişti”? Cine poate şti? Bun de tipar, las’ că e bine!
La ce vă gândiţi când citiţi “Fi mai deosebită in curte pe stânga”? Sigur că nu la o bijuterie ascunsă într-una din casele vechi de prin centrul Clujului, aşa-i? Ei bine, fix de acolo e imaginea asta. “Fi deosebită”. No comment.
Dacă aţi trăit cumva cu impresia că toate lucrurile nasoale se întâmplă în judeţul Vaslui, aflaţi că nici Galaţiul nu se lasă mai prejos. Iată ce viaţă culturală tumultoasă au gălăţenii zilelor noastre: “Poetă BĂTUTĂ la propria lansare de un alt scriitor. S-a întâmplat în Galaţi!”. Aproape că mă pot gândi la un scriitor devean care ar fi în stare de aşa ceva, dar nu risc să-i scriu numele şi să mă dea în judecată, aşa cum nici autorul ştirii publicate în ziarul gălăţean Viaţa liberă nu a îndrăznit să-l numească pe nemernicul care a pocnit-o pe poetă pentru că nu i-a mulţumit pentru sprijin… sau ceva din sfera asta. Incredibil!
De la un site obscur, la care nu m-am abonat, dar care s-a “abonat” la căsuţa mea poştală virtuală, am primit un mail cu subiectul “Promoţia Primăveri”. Vă daţi seama cât am fost de impresionat, că imediat am intrat pe site ca să-mi cumpăr tot ce aveau la vânzare!?
“Cadavru unui bărbat, găsit în râul Jiu”, scrie Diana Mitrache, în Servus Hunedoara. De ce n-o fi scris “Cadavru la un bărbat, găsit în râu Jiu”? Ar fi fost la fel de greşit.
“Pensionară înşelată prin metoda accidentul”, scrie Nicoleta Bumbac, în Mesagerul Hunedorean. Atât de des sunt păcăliţi bătrânii din judeţ de ticăloşii care le cer bani prin telefon, încât ziariştii au obosit să tot pună numele metodei de furt între ghilimele, prin urmare, nici Nicoleta Bumbac nu a mai avut chef să scrie “Pensionară înşelată prin metoda «Accidentul»”. La ce bun atâtea ghilimele, nu? Nu.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.