CAR a organizat o tombolă pentru 88.000 de participanţi

Articolul a fost vizualizat de 3,223 ori

Zeci de mii de hunedoreni au luat parte la “tombola sfertului de veac”, o tombolă aniversară, organizată de Uniunea Teritorială a C.A.R. Hunedoara. Participanţii la tombola ale cărei extrageri s-au făcut în 20 martie au fost membrii Caselor de Ajutor Reciproc, afiliate Uniunii Teritoriale a CAR Hunedoara.
Marele premiu, o maşină, a fost adjudecat, potrivit extragerii, de către unul dintre membrii C.A.R. Europa, din Hunedoara.

extragere carOrganizatorii au oferit zeci de produse electrocasnice (tablete Samsung Galaxy, televizoare LED Samsung, laptop-uri ASUS), dar şi biciclete, în timp ce marele premiu a fost un autoturism Ford Fiesta TREND. Zeci de hunedoreni s-au grăbit să participe la marea extragere, care a avut loc în sala de conferinţe a C.A.R. Hunedoara: participanţii la tombolă au fost membrii Caselor de Ajutor Reciproc afiliate Uniunii Teritoriale a C.A.R. Hunedoara, iar orice persoană care este membru la mai multe case de ajutor reciproc a avut mai multe şanse de câştig. Singura condiţie de participare era aceea ca posesorul tichetului câştigător să aibă şi calitatea de membru C.A.R. la data tragerii tombolei. “Speram, nu mă aşteptam ca unul dintre membrii noştri să fie şi câştigătorul marelui premiu, autoturimul Ford Fiesta. Ar fi fost prea frumos ca să ne aşteptăm la una ca asta. Urmează să-l identificăm pe hunedoreanul câştigător. Condiţia esenţială este ca el să mai aibă biletul câştigător, pentru că altfel nu-şi poate ridica premiul”, a declarat Vlad Petreanu, director economic la C.A.R. Europa din Hunedoara. Seria biletului câştigător a fost: 29628.

Premii de un miliard

“Tombola este o premieră pentru sistemul caselor de ajutor reciproc, în condiţiile în care anul acesta aniversăm 25 de ani de activitate. 88.000 de membri au intrat gratuit în posesia acestor bilete de tombolă. Cel mai valoros premiu este autoturismul Ford Fiesta, cu o valoare de peste 11.000 de euro. Bicicletele valorează 12.500, iar electrocasnicele peste 30.000 de lei. În total, am pus a bătaie premii în valoare de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).

Premiile au fost cumpărate de noi, prin contribuţia caselor de ajutor reciproc, iar speranţa noastră este că, astfel, am reuşit să obţinem şi mai multă credibilitate din partea membrilor noştri, pe care, desigur, intenţionăm să-i ţinem cât mai aproape şi să-i fidelizăm. Vrem ca hunedorenii să ştie că C.A.R.-urile nu sunt aici doar pentru a le oferi posibilitatea unor împrumuturi, ci şi pentru a facilita economisirea unor sume, în condiţii foarte avantajoase. Dobânzile se acordă o singură dată, la repartizarea excedentului, la final de an. Dobânzile, la noi, nu sunt impozabile, iar media acestora pentru anul trecut a fost în jur de 7 la sută, mult superioară celor acordate de instituţiile bancare”, a precizat directorul economic al Uniunii Teritoriale a C.A.R. Hunedoara, Călin Răscolean.
Revendicarea premiilor se face începând cu data de 25 martie, la sediul U.T.C.A.R. Hunedoara, strada M. Kogălniceanu, nr. 4, la etajul 2.

Hunedoara, în topul C.A.R. pe ţară

Asociaţia Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din judeţul Hunedoara, transformată ulterior în uniune, a fost constituită în aprilie 1990. La acea dată, cele 104 case de ajutor reciproc care au aderat la asociaţie erau organizate în întreprinderi şi instituţii şi, chiar dacă printre noile statute, şi-au declarat independenţa faţă de sindicate, autorităţi administrative şi partide, ele îşi desfăşurau activitatea în spaţii restrânse, oferite, cel mai adesea, tot de întreprinderi, la solicitarea sindicatelor. Tot acestea aprobau orice investiţie în maşini de calcul sau alte dotăr, iar evidenţa contabilă era păstrată de colaboratori, care făceau asest lucru doar atunci când aveau timp şi le permiteau şefii să o facă. Ratele se reţineau direct de pe statul de salarii, iar împrumuturile se acordoau numai cu o programare prealabilă, care putea să însemne una sau mai multe luni de aşteptare. Abia în 1990 au început acţiunile de reglementare a sistemului C.A.R. din Hunedoara. Asta a presupus informatizarea activităţii C.A.R., angajarea de personal specializat (astăzi peste 200 de salariaţi), externalizarea caselor de ajutor reciproc, dar şi modernizarea sediilor în care funcţionau acestea. În plus, cea care a adus succesul caselor de ajutor reciproc a fost încurajarea fuziunii acestora, extinderea activităţii şi dezvoltarea prestaţiilor de ordin social. Astfel, Uniunea C.A.R. Hunedoara s-a situat, an de an, pe primul loc la nivel naţional în cadrul competiţiei organizate de Uniunea Naţională, iar în topul celor mai bune case de ajutor reciproc din România se numără, în fiecare an, cel puţin cinci unităţi membre ale Uniunii C.A.R. Hunedoara.

Tags: ,

About Ada Beraru