Victoria Călan, pepinieră şi rampă de lansare pentru tinerii sportivi

Articolul a fost vizualizat de 1,563 ori

“Prin muncă şi perseverenţă, se poate!” este deviza celor de la Victoria Călan.
acsClubul din micul oraş Călan are planuri mari pentru viitor şi a dezvoltat o strategia pentru a obţine rezultatele dorite. A trecut mai puţin de un an de la demararea acestui proiect şi au obţinut primele rezultate notabile.

Viitorul sună bine

ACS Victoria Călan are în acest moment aproximativ 90 de sportivi legitimaţi. Aceştia se pregătesc şi evoluează în cinci grupe distincte, de la juniori E până la seniori. Toate echipele de juniori sunt înscrise în competiţii oficiale şi se pune accent pe pregătirea acestora. “Prin grupele de copii şi juniori dorim să atragem cât mai mulţi tineri către fotbal. Pregătirea lor este prioritară pentru noi şi vrem să fim o rampă de lansare, a tinerilor fotbalişti, către loturile naţionale şi echipele din eşaloanele superioare” a declarat Cristian Coroiescu (medalion), vicepreşedintele ACS Victoria Călan.

Rezultate promiţătoare

poza grup Victoria Calan copy

Munca depusă de echipa tehnică şi de jucătorii a început să dea roade. Grupa de juniori C a ajuns, sub îndrumarea lui Cristian Coroiescu, la turneul final, faza judeţeană. Trei jucători din această grupă, Voica Alexandru, Iacob Flavius şi Marinca Adrian au fost prezenţi la fiecare selecţie a lotului naţional sub 15 ani, având evoluţii apreciate. Şi echipa de seniori trece printr-o perioadă bună. În primele trei etape ale returului a reuşit să câştige şapte puncte. A început cu o victorie împotriva celor de la Jiul Petroşani, scor 3-0, a continuat cu o remiză, 1-1, pe terenul ocupantei locului doi, Lupeni, şi s-a impus cu scorul de 5-0 în confruntarea cu Metalul Crişcior.

Sprijin din partea autorităţilor locale

Trăim vreumuri în care, la orice nivel, pentru a obţine rezultate, o echipă de fotbal are nevoie de sprijin financiar. Condiţiile de pregătire au un rol determinant în randamentul unei echipe şi în dezvoltarea tinerilor sportivi. ACS Victoria Călan beneficiază de condiţii peste nivelul ligii a patra. Recent a deschis o sală de fitness echipată la cele mai înalte standarde. Aceasta ajută sportivii şă-şi îmbunătăţească condiţia fizică şi tonusul muscular. Clubul este susţinut de către Consiliul Local şi primarul oraşului Călan, Adrian Iovănesc.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz