Bucureştenii îl ajută pe Iepuraş să ajungă la copiii nevoiaşi

Articolul a fost vizualizat de 1,631 ori

O bucureşteancă premiată în cadrul Campaniei „Premianţii fără premii”, Anca Rădulescu, a decis să ajute aproape 200 de copii nevoiaşi din Deva, susţinuţi de Fundaţia „Sfântul Francisc”, prin grija părintelui Böjte Csaba. Hunedorenii sunt invitaţi să se alăture demersului „De Paşte, dăruim zâmbete!” şi să facă o donaţie din preaplinul acestei mari sărbători.

Mănăstirea Franciscană din Deva este locul în care sunt aşteptate mare parte dintre cadourile trimise din Bucureşti,  dar şi din judeţ. Oricine este binevenit să se alăture iniţiativei

Mănăstirea Franciscană din Deva este locul în care sunt aşteptate mare parte dintre cadourile trimise din Bucureşti, dar şi din judeţ. Oricine este binevenit să se alăture iniţiativei

„Este o iniţiativă frumoasă a premiantei noastre, din cadrul campaniei “Premianţii fără premii”, Anca Rădulescu, care se pregăteşte să ajungă în cursul zilei de vineri la Deva, la copiii aflaţi în grija Fundaţiei Sfântul Francisc, condusă de un alt premiant, călugărul Böjte Csaba”, explică unul dintre hunedorenii care au susţinut campania la nivel local, Zoard Bocăniciu. Potrivit acestuia, mai multe pachete din partea hunedorenilor au venit deja să completeze efortul Ancăi Rădulescu şi al echipei sale.

Cine sunt Anca şi Copiii Îngeri

Anca Rădulescu s-a născut la Piatra-Neamţ şi, din nefericire, a cunoscut necazurile vieţii chiar de la 20 de ani. Primul ei copil, Ionuţ, a trecut în lumea îngerilor la câteva zile după naştere, iar de atunci mama sa a început să ajute micuţii care au nevoie de sprijin. Ulterior, Anca a născut o fetiţă, care are acum 20 de ani. Chiar dacă nu i-a fost uşor, Anca şi-a împărţit viaţa între copilul său şi micuţii cu probleme din maternităţi. La început a ajutat în tăcere, în anonimat, până când a înţeles că necazurile din jurul ei erau prea mari şi nu putea reuşi să facă lucrurile pe care şi le dorea de una singură. Aşa a ajuns Anca să înfiinţeze Asociaţia „Ioana şi Copiii Îngeri”, trecând, de data aceasta cu bună ştiinţă, la ajutorarea celor în nevoie la nivel profesionist. Anca Rădulescu merge în toate locurile unde copiii au nevoie de ajutor. În centre de plasament, la maternităţile unde sunt abandonaţi nou-născuţi, în secţiile de pediatrie, ba chiar şi în cele de oncologie ale spitalelor de copii. Impresionată de povestea părintelui Böjte Csaba, care oferă îngrijire şi ajutor pentru aproape 200 de copii din Deva şi pentru alte câteva sute din alte 35 de centre din ţară, Anca Rădulescu a decis să mobilizeze toate forţele în Capitală, dar şi în ţară, iar de Paşte să-l ajute pe Iepuraş să ajungă la copiii din Deva.

Böjte Csaba, cetăţeanul continentului în 2011

Bojte Csaba

Bojte Csaba

„Ştiţi prea bine ce facem de ani de zile, nu numai de Crăciun şi de Paşte, dar şi în aceste zile – în care nu ne-am simţi fericiţi dacă nu am împărţi din ceea ce avem şi cu cei mai puţin norocoşi ca noi. Ştim că viaţa e grea, că probleme avem cu toţii. Dar copiii au nevoie de atât de puţin ca să fie fericiţi, să crească mari şi sănătoşi! Da, în acest an ne-a atras atenţia Fundaţia Sfântul Francisc. Pentru că ceea ce face pentru copii, pentru oameni, este uimitor! Fiţi alături de noi şi de această dată, aşa cum aţi fost mereu, fiţi generoşi şi buni şi astfel, împreună, de Paştele binecuvântat, să ajutăm copiii aflaţi în grija Fundaţiei Sfântului Francisc din Deva!”, spune Anca Rădulescu. Aceasta adaugă că Fundaţia Sfântului Francisc, fondată de părintele Böjte Csaba şi păstorită cu dăruire şi omenie tot de acesta, are în grijă peste 36 de centre de zi şi cămine în toată ţara – aşezăminte ce adăpostesc mii de suflete nevinovate şi neajutorate. Iar părintele Böjte Csaba, un călugăr franciscan, este omul care a fost declarat de Uniunea Europeană cetăţeanul continentului în anul 2011 şi se preocupă, împreună cu oameni cu suflet mare, ca mii de copii să aibă mâncare caldă pe mese de 3 ori pe zi şi nu numai atât: să le ofere o educaţie în spiritul valorilor celor mai de preţ ale umanităţii. Până acum părintele devean s-a ocupat de peste 5.000 de copii din toată ţara.

Casă, masă şi un Iepuraş pentru copiii săraci

Fundaţia „Sfântul Francisc” desfăşoară o activitate susţinută în domeniul asistenţei sociale din anul 1993. Lucrătorii fundaţiei îi identifică pe acei copii aflaţi în situaţii de risc social, le oferă cazare, hrană şi o educaţie în spirit creştin, în grupe de familii sociale şi în internate. De asemenea, Fundaţia se ocupă şi de ajutorarea familiilor din care provin copiii pentru facilitarea reincadrării lor în familia naturală şi sprijinirea tinerilor absovenţi de liceu sau de studii superioare în integrarea lor în societate. Beneficiarii sunt selecţionaţi la cererea părinţilor şi a rudelor, luându-se în considerare gradul de risc sau a nevoilor sociale. Fundaţia asigură copiilor: rechizitele şcolare necesare, îmbrăcămintea şi încălţămintea de care au nevoie, mese de trei ori pe zi şi, totodată, se îngrijeşte de devenirea lor ca adulţi. La Deva, Fundaţia se ocupă de aproape 200 de suflete, iar nevoile lor sunt pe măsură. Campania “De Paşte dăruim zâmbete”, iniţiată de Anca Rădulescu şi Asociaţia „Ioana şi Copiii Îngeri”, îşi doreşte să pună umărul întru ajutorarea acestor oameni şi o poate face şi cu ajutorul nostru.

Hunedorenii care doresc să se implice în această acţiune o pot face direct, venind cu ceea ce doresc să doneze mâine, în 10 aprilie, la ora 12, la Mănăstirea Franciscană din Deva. Orice e binevenit: îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, alimente, produse de igienă, jucării, jocuri etc. Toate produsele sunt destinate celor aproape 200 de copiii de la Deva aflaţi în grija Fundaţiei. Desigur, dacă doriţi să faceţi donaţii, dar nu vă puteţi încadra în termenul limită, orice sprijin pentru copiii nevoiaşi din Deva este binevenit, la orice altă dată.

Tags: , ,

About Ada Beraru