Futsal – Play-off: Spre un nou titlu!

Articolul a fost vizualizat de 943 ori

La nivelul sporturilor de echipă, judeţul Hunedoara este în mare suferinţă în ceea ce înseamnă performanţa. În fotbalul mare am ajuns să ne bucurăm că avem o echipă în ”obscura” ligă a treia, acolo unde FC Hunedoara  face o figură mai mult decât modestă, făcându-ne să ne gândim cu nostalgie la perioada când Corvinul Hunedoara şi Jiul Petroşani evoluau cu mult succes pe prima scenă a fotbalului autohton. La fel se întâmplă şi cu handbalul feminin, unde rămâne ca referinţă performanţa excepţională realizată de fetele de la Remin Deva, care în 2002 reuşeau să cucerească pentru România “Challenge Cup”, după o “dublă” victorie în finala competiţiei, cu nemţoiacele de la BSV Buxtehude.

futsalÎn acelaşi an, fetele lui Cornel Bădulescu terminau pe podium şi în campionat, clasându-se pe locul trei. Doi ani mai târziu, condusă de pe bancă de Liviu Paraschiv, Remin devenea vice-campioană naţională, fiind stopată de Zalăul lui Gheorghe Tadici şi pierdea finala din aceeaşi “Challenge Cup” în faţa unei alte grupări din Germania, FC Nurnberg. În 2002 luase fiinţă o altă echipă de handbal feminin la Deva, Cetate, finanţată de omul de afaceri Marian Munteanu. De vreo 12 ani se chinuie Muntean să-şi îndeplinească visul, acela de a participa cu echipa în care “bagă” bani într-o cupă europeană, dar de fiecare dată termină la mare distanţă faţă de obiectivul propus. La fel ca în acest an, când Cetate va participa în “play-out”, luptându-se să evite retrogradarea. Şi a mai avut Deva o echipă care a făcut performanţă la cel mai înalt nivel, CIP, care ani la rândul a dominat futsalul românesc. Perioada de glorie a celor de la CIP pare a fi reactualizată de o altă grupare de pe Mureş, Autobergamo, care anul trecut, la primul ei sezon de la înfiinţare, reuşea să devină campioană a ţării, iar acum este din nou aproape de a reedita succesul din 2014.

Fără emoţii

Terminând campionatul regulat pe prima poziţie, campioana en-titre a susţinut primul meci din “play-off” în deplasare, cu ocupanta locului opt, Muncitorul Reşiţa. Despre succesul din Valea Domanului am scris în numărul trecut. A fost un 6-4 care se cerea “dublat” de o nouă victorie pe propriul teren, pentru a nu mai duce deznodământul într-o eventuală a treia întâlnire. Şi a fost un simplu “galop de sănătate”, Autobergamo reuşind o calificare fără probleme în “semifinalele” competiţiei, acolo unde, probabil, vor da peste rivalii de la Citus Tg. Mureş. Fără a avea ce să mai piardă, oaspeţii au început mai determinaţi, având două bune oportunităţi, dar Iancu s-a opus de fiecare dată. Primul gol avea să vină în minutul 4, când, după un “triunghi” de pase cu Lupu şi Ignat, Cristi Matei a găsit drumul spre gol cu un “lat”. Descătuşaţi, devenii preiau definitiv “frâiele” meciului şi îşi măresc avantajul pe tabela de marcaj, un minut mai târziu, când “antrenorul-jucător”, Robert Lupu, a “accelerat” şi l-a învins elegant pe portarul reşiţean. Au urmat două ocazii “semnate” de Obadă (min. 7 şi 8), la prima Giurcanu scoţând peste, iar mai apoi, singur cu poarta, şutând pe lângă. Cei de la Muncitorul revin în atac în minutul 10, dar Iancu se opune la un balon bine plasat de Bîrcean. Şi a venit şi golul de 3-0 (min. 12) în urma unei recuperări a lui Macingo, Ignat înscriind şi el în lung. Reşiţenii încearcă din nou să puncteze, dar Rarinca, pe contă, trimite în bară (min. 14), pentru ca două minute mai târziu, goalkeeperul gazdelor să se opună de două ori la şuturile lui Breşneni. A venit apoi bara lui Obadă (min. 17), pentru ca acelaşi fotbalist să “spargă” ghinionul în minutul care a urmat, cu un gol de generic. Pivotare cu spatele la poartă, şut cu stângul în colţul lung, bară-gol, pentru un 4-0 care nu mai punea problema învingătoarei.

Actul secund a început cu campionii în atac, iar diferenţa a crescut în minutul 22, când, după o repunere rapidă a portarului, Robert Matei a punctat pentru 5-0. Reşiţenii vor înscrie şi ei golul lor de onoare în minutul 26, când, pe contraatac, Breşneni a driblat şi portarul, trimiţând în poarta goală. Deva exersează, jucând fără portar din minutul 35, iar la prima acţiune în superioritate, Moţ duce scorul la 6-1, după un şir de combinaţii. Acelaşi jucător îşi trece în cont în minutul 36 “dubla”, după o fază trasă la “indigo” cu cea de la golul precedent. Campionii fac spectacol până la final, spre deliciul celor 400 de spectatori şi avansează fără probleme în faza următoare.

Tags: , ,

About Ion Bădin