Medalie de aur pentru “benzinăria” cu lichid de parbriz

Articolul a fost vizualizat de 1,279 ori

Un adevărat creator de tehnică auto, Corneliu Birtok-Băneasă, hunedoreanul care a devenit faimos în lume prin invenţiile sale în domeniul filtrelor de aer pentru automobile, reuşeşte o nouă performanţă. De data asta, nu cu un nou filtru, ci cu un concept original, care i-a adus în ultima săptămână medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.

Ce este “Good Fill”?

corneliu birtok baneasa

Noua invenţie a lui Corneliu Birtok-Băneasă, denumită “Good Fill”, este un dispozitiv cu ajutorul căruia şoferii pot alimenta autovehiculele cu lichid de parbriz. Dispozitivul ar putea fi montat în benzinării sau în parcările amenajate de pe autostrăzi. În filmul de prezentare a invenţiei sale, Corneliu Birtok Băneasă a ales să amplaseze dispozitivul într-o staţie de carburanţi, lângă o pompă de benzină. Dispozitivul are forma unei picături, aproximativ doi metri înălţime şi este prevăzut cu mai multe pompe, în funcţie de tipul de lichid de parbriz dorit de şoferi.

De ce e bună invenţia?

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă a declarat că juriul de la Geneva a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenţiei sale este ”eliminarea clasicelor bidoane din plastic”, în care este depozitat lichidul de parbriz şi pe care nu toţi şoferii le reciclează. ”Good Fill” a obţinut medalia de aur cu felicitările juriului la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, dar şi premiul pentru “Cea mai bună invenţie”, acordat de delegaţia Iranului, precum şi premiul special acordat de delegaţia Republicii Moldova. “Juriul internaţional a apreciat impactul ecologic asupra mediului prin eliminarea ambalajelor PET. Delegaţia FIRI – IRAN a apreciat metoda şi ergonomia procedurii de alimentare cu soluţie de parbriz a invenţiei «Good Fill». Delegaţia AGEPI a Moldovei a apreciat versatilitatea şi aplicabilitatea invenţiei în funcţie de piaţa de consum”, a declarat inventatorul devean.

Palmares

Inginerul devean a câştigat, de-a lungul anilor, cu invenţiile sale premii la saloanele de inventică de la Geneva, Moscova, Kuwait şi România. Primul şi unul dintre cele mai importante premii a fost medalia de aur, obţinută în aprilie 2010, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, cu un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant şi emisiile poluante.

About Adrian Sălăgean