Fotbal – Liga a III-a, seria a IV-a: Eşec la scor de neprezentare

Articolul a fost vizualizat de 708 ori

După ce s-au întors cu mâna goală din ultimele două deplasări, ambele în Banat, 1-3 la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic şi 0-1 la Vulturii Lugoj, plus o săptămână de ”pauză forţată”, hunedorenii au ”descălecat” în Oltenia cu gândul nedisimulat de a-şi trece în cont toate punctele în faţa celor de la Viitorul Craiova, grupare aflată pe penultimul loc, cu doar două succese acumulate în cele 18 meciuri susţinute până atunci. 

fotbal fc hunedoaraStarea de optimism a celor de la FC Hunedoara am regăsit-o pe una dintre reţelele de socializare, acolo unde unul dintre conducătorii clubului postase înaintea partidei că scopul acestei deplasări este acela de a reveni acasă victorioşi. Numai că, în cazul ”alb-albaştrilor”, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în acest campionat, socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de afară. Vinovaţi de aceste rezultate, total nesatisfăcătoare sunt, în primul rând, jucătorii şi banca tehnică, dar şi cei care conduc destinele grupării de pe Cerna. Este mai mult decât ruşinos ca, într-o divizie ”obscură”, reprezentanta unui fotbal cândva de tradiţie să se ”târască” mai mult decât să joace. Dovada este acest jenant loc 9, cu doar 5 victorii, 4 egaluri şi nu mai puţin de 9 eşecuri, cu un golaveraj de 14-26. Este cel mai slab parcurs al actualului club în cele patru ediţii petrecute în liga a treia, iar dacă lucrurile vor continua să meargă astfel, mai bine te laşi păgubaş. Suporterii hunedoreni, atâţia câţi au mai rămas, merită mai mult. Dacă arunci o privire înspre liga secundă, îi vezi acolo pe cei din Reşiţa, Oradea, Satu Mare, Timişoara, ca să nu mai vorbesc de Caransebeş sau Pâncota, iar Hunedoara nu are niciun viitor, complăcându-se de ani buni în această ”mocirlă” a ligii a treia.

O înfrângere cât o demisie sau demitere

Aşa cum spuneam, plecaţi cu gânduri mari în ”Bănie”, cei de la FC Hunedoara s-au întors cu tolba goală, dar şi cu un eşec umilitor de la Işalniţa, acolo unde cei de la Viitorul Craiova îşi susţin partidele considerate ”acasă”. Nici nu se aşezaseră bine în ”ghete” şi elevii lui Titi Alexoi s-au văzut conduşi la capătul minutului 8 când, lansat de Stoica, Stichiţoiu a deschis scorul cu un şut pe lângă portarul Raţ. Doljenii aveau să rezolve practic ecuaţia învingătoarei încă din prima repriză, când Crăciun a înscris pentru 2-0, cu o reluare din doi metri, în urma unei centrări venite de la Lucian Scarlat, profitând de defensiva ”adormită” a oaspeţilor (min. 37). ”Alb-albaştrii” au fost ca şi inexistenţi pe teren şi în special în ofensivă, dovada stând în singurul şut trimis spre poartă pe parcursul celor 90 de minute. Şi atunci cum poţi să crezi că poţi obţine cele trei puncte. Fără soluţii care să vină de pe banca tehnică, dar şi cu multă indolenţă pe gazon, hunedorenii au fost îngenunchiaţi definitiv în minutul 67 de Scarlat, cu o execuţie superbă, care a trimis din întoarcere, direct în ”vinclul” porţii. Elevii lui Victor Naicu, care au evoluat cu multă determinare, nu au mai forţat până la final, mulţumindu-se cu acest sec 3-0.

Şi pentru că acest al treilea eşec consecutiv nu putea să treacă fără reacţii, aşa cum se obişnuieşte în fotbalul autohton, trebuia să apară şi o măsură. Iar primul care se face vinovat de rezultatele negative este antrenorul. De comun acord cu conducerea administrativă, Titi Alexoi a făcut pasul înapoi, reziliindu-şi contractul. În locul lui, până la finalul actualului campionat, de pregătirea echipei se va ocupa ”secundul”, Mitică Gălan, care va încerca sâmbătă în faţa celor de la Pandurii II Tg. Jiu să obţină a doua victorie pe ”Michael Klein” din actuala ”stagiune”, precedentul succes pe propriul teren fiind consemnat anul trecut, pe 27 septembrie, acel 1-0 cu Vulturii Lugoj. Succesul nu poate veni însă de la sine, dacă aceşti aşa-zişi fotbalişti nu vor demonstra că merită să îmbrace tricourile clubului hunedorean.

About Ion Bădin