Săptămâna economică nr. 643

Articolul a fost vizualizat de 1,062 ori

Turism de 1 Mai

Peste 10.000 de turişti pot beneficia de ediţia de primăvară a programului ‘Litoralul pentru Toţi’, care se desfăşoară în perioada 4 mai – 19 iunie 2015. Pentru zona Mamaia — Constanţa — Eforie, tarifele maximale pentru un sejur (6 nopţi/persoană) ajung până la 205 lei la un hotel de o stea fără mic dejun, 235 lei la un hotel de 2 stele fără mic dejun, 265 la un hotel de 3 stele fără mic dejun, 315 lei la un hotel de 2 stele cu mic dejun, 425 de lei la un hotel 3 stele cu mic dejun, 485 lei la un hotel 4 stele cu mic dejun şi 605 lei la un hotel de 5 stele cu mic dejun.

Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază de opţiunea all-inclusive. Tarifele maximale pentru sejururile all-inclusive de 5 nopţi/persoană ajung până la 765 lei la un hotel de 3 stele şi 985 lei pentru un hotel de 5 stele. Pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru o vacanţă de 6 nopţi/persoană încep de la 159 lei la un hotel de o stea fără mic dejun şi ajung la 469 lei pentru un hotel de 5 stele cu mic dejun.

Firmă în 24 de ore

Autorităţile guvernamentale lucrează la un proiect care presupune reducerea timpului de înregistrarea a unei noi societăţi comerciale la 24 de ore. Acest lucru va fi posibil din momentul activării serviciului online de rezervare a denumirii noii societăţi comerciale, care este preconizată să se întâmple la finele acestui an.

Ruptură

Premieră în colaborarea dintre postul de televiziune Pro TV şi agenţia de ştiri Mediafax. Este prima dată în cei 23 de funcţionare a Pro TV când televiziunea fondată de Adrian Sârbu nu mai are contract cu agenţia de ştiri Mediafax, pe care fostul şef al Pro TV a înfiinţat-o la începutul anilor 90.

Rabla pentru firme

Programul Rabla pentru achiziţionarea de maşini noi de către persoane juridice va începe în data de 4 mai, în cadrul acestuia fiind alocate 5.000 de vouchere, a declarat luni Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. Au fost alocate 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

About Adrian Sălăgean