Fotbal, liga a III-a, seria a IV-a: La al zecelea eşec

Articolul a fost vizualizat de 613 ori

Era greu de anticipat că ”alb-albaştrii” vor reuşi vreo minune la Sebiş, în faţa unei grupări care încă mai este în cărţile promovării, având drept contracandidată conjudeţeana UTA. 

fotbal”Bătrâna Doamnă” deţine prima şansă, având două puncte avans şi un meci mai puţin jucat.  Alta era însă situaţia în 2012 şi 2013, când gruparea de pe ”Cerna” avea un lot mult mai valoros şi ataca la rândul ei promovarea în liga secundă, impunându-se de fiecare dată pe terenul adversarei de sâmbătă, cu 3-0, respectiv, 3-1.

Partida de la Sebiş s-a disputat pe un teren extrem de greu, din cauza ploii care a căzut necontenit cu o zi înainte. În aceste condiţii, balonul le-a jucat destule feste fotbaliştilor, fazele la cele două porţi au fost destul de rare. Prima adnotare am făcut-o abia în minutul 12, jucătorul gazdelor Poiană fiind avertizat cu ”galben” de centralul Dragoş Lunca din Cluj-Napoca. Patru minute mai târziu am asistat şi la o primă oportunitate a sebişenilor. Fundaşul central Ciumaşu a avut o respingere slabă, mingea a ajuns la 16 metri la Digbeu, care a trimis la un metru peste transversală.

În minutul 23, Poiană a executat un corner, iar ex-hunedoreanul Ionuţ Radu a reluat cu capul, cu pământul, Raţ respingând cu ceva emoţii. Din minutul 30 a început să plouă de-a dreptul torenţial, terenul fiind aproape complet îmbibat cu apă. Oaspeţii nu au contat deloc în ofensivă în această primă parte, care s-a încheiat cu alte două oportunităţi ale arădenilor, semnate de acelaşi jucător, Mureşan. În minutul 38 a trimis violent peste, iar în minutul 43 a fost blocat de un apărător, după ce îşi scosese din joc alţi doi adversari.

S-au desprins după aproape o oră de joc

Antrenorul gazdelor, Adrian Abrudean, a forţat după reluare, trimiţându-l în avanposturi pe Bozian, care i-a luat locul mijlocaşului Digbeu. Hunedorenii puteau deschide scorul în minutul 51, când Trăşcan a executat violent o lovitură liberă de la 25 de metri, balonul fiind scos de sub transversală de portarul Şoltesz. Un minut mai târziu, noul intrat Bozian a trimis de la 18 metri, în colţul scurt, dar Raţ a fost acolo şi a respins. Până la urmă, cei de la Naţional vor reuşi să concretizeze pe tabela de marcaj superioritatea teritorială. Era minutul 58 când Sulea a trimis în careul mic de pe partea stângă şi, cu o alunecare la sacrificiu, Ionuţ Radu a trimis la semiînălţime pentru 1-0. Schimbările făcute de Mitică Gălan nu au adus niciun plus în jocul de ansamblu al hunedorenilor, în timp ce, de partea cealaltă, elevii lui Abrudean păreau mulţumiţi cu acel avantaj minim. Care va fi însă ”dublat” cu 10 minute înainte de final, atunci când Ologu s-a jucat pur şi simplu cu trei adversari şi, de la 7 metri, Lazea a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind cu ”latul”. Finalul a aparţinut tot fotbaliştilor de la Sebiş, care şi-au mai trecut în cont două ocazii. La prima, Sulea a pătruns în careu, şi-a închis însă unghiul şi a şutat în plasa laterală, iar mai apoi, Ologu a trimis la rădăcina barei, pe colţul scurt, dar goalkeeper-ul hunedorean a reuşit să respingă.

Una peste alta, succes pe deplin meritat al gazdelor, mult mai mature şi cu o dorinţă mai mare de a învinge. Aşa cum spuneam, pentru FC Hunedoara a fost a zecea înfrângere din actualul campionat, din care s-au consumat 22 de etape, ”alb-albaştrii” căzând pe poziţia a zecea, cu 22 de puncte, într-o serie incompletă, în care le devansează pe Minerul Motru, Viitorul Craiova şi Minerul Mehedinţi (retrasă din campionat înainte de începerea returului).
Trist, dar perfect adevărat.

NAŢIONAL SEBIŞ – FC HUNEDOARA: 2-0 (0-0)

Au marcat: I. Radu (min. 58), Lazea (min. 80).

NAŢIOINAL SEBIŞ: Şoltesz – Miheţ, Bier, Mardare (cpt) (Neacşu), Mureşan – Lazea, Apostol – Sulea (Corcoveanu), Digbeu (Bozian), Poiană – I. Radu (Ologu) .
Antrenor: Adrian Abrudean. .

FC HUNEDOARA: Raţ – Şoit, Popa, Ciumaşu, Trăşcan – R. Sandu, Gheară (M. Olariu) – Drăgoescu, Făgărăşanu (cpt), R. Munteanu (Fl. Olariu) – Tecsi (Grigore).
Antrenor: Dumitru Gălan.

Arbitru: Dragoş Lunca (Cluj-Napoca) Asistenţi: Csaba Antal (Cluj-Napoca) – Sergiu Corb (Zalău). Stadion: ”Naţional”. Spectatori: 200.

Tags: , ,

About Ion Bădin