De vreo câţiva ani încoace, lucrurile îi ies mereu pe dos lui Marian Muntean, principalul finanţator al echipei feminine de handbal, Cetate Deva. La fiecare început de campionat, obiectivul asumat este acela de a se califica în ”play-off”, cu dorinţa nedisimulată de a prinde şi o cupă europeană. De fiecare dată însă, când se trage linia şi se încheie campionatul regulat, gruparea de pe Mureş este nevoită să îşi schimbe obiectivul, primordial fiind rămânerea în prima ligă. La fel stau lucrurile şi acum, Cetate plecând în ”play-out” cu o zestre de 20 de puncte, de pe prima poziţie.
Dacă “Mureşul Tg. Mureş” este cu siguranţă una dintre cele două retrogradate certe, pentru cel de-al doilea loc retrogradabil este o luptă teribilă, la fel cum este şi cea pentru evitarea locurilor 3 şi 4, care duc la ”baraj”. Astfel că pentru elevele lui Cosmin Hendrea este foarte important să câştige toate meciurile de pe propriul teren şi să ”ciupească” câte ceva în deplasări. Asta în afară de Tg. Mureş, echipă cu care jucaseră deja la Deva în prima etapă din ”play-out” şi de care trecuseră fără niciun fel de probleme cu 37-24. Urma, tot în propriul fief, Unirea Slobozia, pe care fetele de la Cetate le învinseseră de două ori în campionatul regulat: 31-29 la Deva şi 29-28 la Slobozia. Un nou succes, care le-ar fi întărit poziţia de lider, era la îndemână. Surprinzător, la finalul celor 60 de minute de joc nu a fost decât egalitate, iar Cetate continuă să aibă emoţii. Orice punct pierdut acasă poate duce echipa din reşedinţa de judeţ în zona periculoasă a clasamentului, iar handbalistele lui Marian Muntean trebuie să conştientizeze asta.
Egalate în ultimele secunde
Devencele au început cum nu se poate de prost meciul, probabil prea sigure că victoria nu le poate scăpa. Singurele care au jucat la valoarea lor în prima repriză au fost portăriţa Viorica Şuba şi conducătoarea de joc Mihaela Ani Senocico, care a înscris şase dintre primele şapte goluri ale echipei sale. În rest, a fost un adevărat chin, atât în faza de apărare, cât şi în cea de atac. Profitând de acest lucru, ialomiţencele s-au instalat din start la conducere, 0-2 (min. 4), 4-8 (min. 15). Gazdele nu au putut niciun moment să revină în joc, diferenţa de patru goluri menţinându-se până aproape de finalul primei părţi, oaspetele intrând la vestiare cu un avans de trei ”lungimi”, 10-13.
Hanbalistele de la Cetate au intrat mult mai hotărâte în partea secundă şi s-au apropiat la 12-13 (min. 35), reuşind să egaleze pentru prima dată în minutul 43, 15-15. Mai mult, au reuşit să treacă şi în avantaj, 17-16 (min. 48). Chiar dacă la un moment dat au avut superioritate, Cartaş şi colegele ei nu au ştiut să profite şi să se desprindă. Jucătoarele de la Slobozia s-au ţinut ”scai” şi, la ultima fază, când erau conduse cu 20-19, au reuşit o egalare în extremis. Fetele lui Victorina Bora intraseră în prepasiv, dar ”straniera” Krnic a fost eliminată pentru fault, iar pivotul Raluca Băcăoanu a adus un punct poate nesperat, în timp ce Deva pierde două puncte extrem de importante în ceea ce va urma.
CETATE DEVA – UNIREA SLOBOZIA: 20 – 20
CETATE DEVA: Şuba -6 intervenţii, Poenaru – 10 intervenţii, Miskovic – portari; Senocico – 9 goluri (2 x ”7” metri), Simion – 4g, Malac – 3g, Cartaş – 2g, Krnic – 1g, Rusu – 1g, Şovar, Din, Tasic – jucătoare de câmp.
Antrenor: Cosmin Hendrea.
UNIREA SLOBOZIA: A. Nica – 17 intervenţii, Martin – portari; Drăguţ – 7 goluri, Băcăoanu – 5g, Dăscălete – 4g (1 x ”7” metri), Carabulea – 2g, Pavăl – 1g, C. Nica – 1g, Grigoraş, Moroianu, Gavrilă – jucătoare de câmp.
Antrenor: Victorina Bora.
Arbitrii: Bogdan Ştark (Bucureşti) – Romeo Ştefan (Ploieşti)
Sala Sporturilor Deva. Spectatori: 500.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.