Fotbal, Liga a III –a, Seria IV: Au fost, din nou, penibili!

Articolul a fost vizualizat de 626 ori

FC Hunedoara a reuşit să îşi mai dezamăgească încă odată puţinii suporteri pe care îi mai are. La ultima apariţie din această ediţie de campionat, pe stadionul ”Michael Klein”, elevii lui Mitică Gălan au rămas din nou ”corigenţi”, dezamăgind în partida cu ACSO Filiaşi. Cronicarului îi este parcă şi greu să scrie despre atâtea eşecuri suferite în propriul fief în acest ”obscur” fotbal de liga a treia, unde o ”locaţie” cu fotbal cândva de tradiţie se zbate într-o astfel de ”mocirlă”. Să termini un campionat cu doar două victorii din 11 meciuri disputate pe propriul teren, este mai mult decât ruşinos pentru o echipă care credea prin conducerea ei, prin jucători şi antrenori, că va fi o ”nucă” tare.  Şi când acolo, ”alb-albaştrii” au fost un mare ”fâs”, în confruntări cu localităţi gen Becicherecu Mic, Giarmata, Turceni, Filiaşi sau Ineu.

FOTBAL FC HUNEDOARAÎn anii ‘80, generaţia lui Gabor, Petcu, Andone, Mateuţ, Nicşa, Văetuş şi ceilalţi, făcea furori cu adversari de calibru, Steaua, Dinamo, Craiova, care plecau cu coada între picioare de sub ”furnale” (dispărute şi ele între timp). Iar acum, ajungi să te bucuri de o amarâtă de victorie cu Vulturii Lugoj sau Pandurii II Tg.Jiu, venite şi ele cu mari ”sughiţuri”. De-a dreptul deranjant.

Repriză albă

Pe o căldură destul de apăsătoare pentru orele după amiezei, jocul de la Hunedoara a debutat neconvingător, cele două combatante găsind cu greu drumul spre cele două porţi. Abia în minutul 10 am consemnat o primă lovitură de colţ în favoarea oltenilor, iar peste alte trei minute, hunedorenii au beneficiat şi ei de două astfel de lovituri fixe, rămase doar la capitolul statistică. În minutul 17, Tecsi a şutat pe jos, de la cca. 25 de metri, dar balonul a trecut pe lângă stâlpul din stânga. Oaspeţii îşi mai trec în cont două cornere (min.19), pentru ca în minutul 23 să fie aproape de deschiderea scorului, când în urma unui ”carambol”, cu poarta goală, Păiş a reluat din 7-8 metri, peste transversală. Şi din nou o perioadă lungă de joc fără orizont, fazele la poartă reapărând în ultimele cinci minute.
Şi ambele, din nou, din faze fixe. În minutul 40, Trăşcan a trimis din corner, portarul a rata intervenţia, mingea a lovit stâlpul din dreapta lui şi a revenit în teren, pentru ca în primul minut al prelungirilor, din acelaşi procedeu, dar de pe partea opusă, Făgărăşanu să fie şi el aproape de gol.

Erori taxate

Cel de-al doilea mitan a debutat la fel de ”tern”, şutul la poartă fiind o ”rara avis” pentru ambele echipe. Primul gol va cădea complet neaşteptat, la o fază care nu spunea nimic (min.57). A fost o lovitură liberă de pe partea stângă de la peste 35 de metri, trimisă în careul gazdelor, Remus Sandu a ”bărbierit” balonul, care s-a dus în colţul scurt, lăsându-l fără replică pe Raţ. Trei minute mai târziu, doljenii au beneficiat de o nouă lovitură liberă, de data aceasta de pe partea dreaptă, de la 25 de metri, Neacşu a şutat în lung, mingea lovind transversala. Mitică Gălan aruncă în luptă forţe proaspete, încercând să răstoarne rezultatul. Hunedorenii atacă, obligându-şi adversarul să se apere la disperare.

Pe aceste coordonate apar şi oportunităţi, dar, din păcate, fără efect pe tabela de marcaj. În minutul 69, Răzvan Muntean şutează de la 27 de metri, portarul scoate în corner, iar din centrarea care a urmat, H. Popa a trimis cu capul din 7 metri, dar Lascu a fost la post. Peste alte două minute, acelaşi R. Munteanu l-a găsit cu o pasă printre pe Tecsi, care a trimis fără preluare în plasa laterală. Presiunea la poarta celor din Filiaşi se menţine, goalkeeper-ul lor respinge greşit un balon, dar, aflat la 11 metri, cu poarta goală, Tecsi reia peste (min.74), iar peste alte două minute, la centrarea venită de pe stânga de la M.Olariu, Făgărăşanu trimite şi el cu capul din 8 metri, pe lângă. Toţi cei prezenţi aşteptau golul egalizator, dar, scăpat pe contraatac, pe partea dreaptă, Creţu l-a ”executat” cu minge peste, pe Raţ. Un 0-2 supărător, care putea creşte în dimensiuni, dacă acelaşi Creţu găsea, în minutele de prelungire, plasa porţii, la ”scăriţa” trimisă pe un alt ucigător contraatac. Un nou eşec, cel de-al cincilea pe propria arenă, care lasă un gust mai mult decât amar, iar viitorul nu sună deloc bine pentru fotbalul de pe Cerna.

FC HUNEDOARA – ACSO FILIAŞI  0 – 2 (0 – 0)

Au marcat: R. Sandu (autogol, min.57), Creţu (min.81).
FC HUNEDOARA: Raţ – Fl.Olariu, H.Popa, Găceanu (cpt.), Trăşcan – R.Sandu (min.62, R.Muntean), Gheară (min. 68, M.Olariu) – Drăgoescu (min.77, Grigore), Şoit – Tecsi.
Antrenor: Dumitru Gălan.
ACSO FILIAŞI: Lascu – Orban, Vulpe, Lupu (cpt), Neacşu – Obeanu (min.77, Tudorică), Dumitraşcu – Păiş (min.68, Creţu), Ştoiu (min.84, Gringoiu), Cruşoveanu – Pârvuică (min.87, Duriţă).
Antrenor: Gheorghe Ciurea.
Arbitru: Szabados Kovacs (Carei). Asistenţi: Radu Despa – Daniel Ştefan Lar (ambii din Baia Mare). Stadion: ”Michael Klein”. Spectatori: 250

Tags: , ,

About Ion Bădin