Ponturi pentru pariori: Finalul sezonului în Liga I

Articolul a fost vizualizat de 165 ori

Liga 1 a ajuns la ultimul act. În finalul acestui sezon am avut parte de mult suspans. La finalul turului, Steaua era sigură că va câştiga fără emoţii titlul de campioană. A urmat o perioadă nefastă a echipei din Ghencea. ASA Târgu Mureş a profitat de acestă conjunctură şi a ajuns pe prima poziţie. Deşi Steaua a făcut în continuare paşi greşiţi, echipa din Târgu Mureş nu a reuşit să se distanţeze decisiv şi etapa trecută a pierdut poziţia de lider. În lupta pentru evitarea retrogradării au rămas trei echipe: Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna şi FC Braşov. Două dintre acestea vor ajunge în liga a doua.

Meci cu titlul pe masă

fotbalSteaua va evolua în ultima etapă pe terenul celor de la CSMS Iaşi. Echipa antrenată de Costel Gâlcă are nevoie de victorie pentru a fi sigură de câştigarea titlului de campioană. Acesta este cel mai important meci al sezonului pentru Steaua. De rezultatul acestui meci depinde soarta echipei în viitorul apropiat. Echipa din Iaşi şi-a îndeplinit obiectivul şi din punct de vedere sportiv nu mai are nicio miză. Gazdele vor fi motivate doar din punct de vedere financiar. Cred că ambele echipe vor lupta pentru un rezultat favorabil. Pentru gazde este suficientă şi o remiză, dar le va fi foarte greu s-o obţină. Steaua are în lot jucători valoroşi, care pot face diferenţa în orice clipă. Cred că „roş-albaştrii” vor încerca să rezolve partida cât mai repede şi vor domina jocul de la un capăt la altul. Steliştii s-au descurcat mai bine în deplasare decât pe teren propriu în acest sezon. În 16 etape au reuşit 12 victorii şi două remize. CSMS Iaşi ocupă locul 10 în clasament. Între cele două echipe există o diferenţă clară de valoare, experienţă şi motivaţie. Cred că Steaua va câştiga ambele reprize. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2 ne va aduce 10 unităţi profit.

Finală dezechilibrată pe Arena Naţională

Duminică se va disputa finala Cupei României. În ultimul act al acestei competiţii au ajuns Steaua şi Universitatea Cluj. Prezenţa clujenilor în această finală este o surpriză. În campionat, ardelenii nu s-au descurcat bine şi au retrogradat. Steaua este lider în Liga 1 şi mai are de făcut un singur pas pentru a câştiga titlul de campioană. Pentru Universitatea Cluj, această finală este o ocazie mare de a salva imaginea acestui sezon. Câştigarea acestui trofeu ar fi o performanţă remarcabilă. Steaua a cucerit Cupa Ligii, este aproape de câştigarea titlului de campioană şi, în meciul de duminică, are şansa de a realiza „tripla”. Ţinând cont de politica Stelei din ultima vreme, ar fi o realizare notabilă. Este bine cunoscut faptul că echipa din Ghencea a vândut jucători pe bandă rulantă. Această „triplă” ar fi foarte importantă şi pentru Costel Câlcă. Deşi a pierdut jucători foarte importanţi, acesta a reuşit să ţină Steaua la un nivel ridicat. Poate câştigarea tuturor trofeelor pe plan intern îl va ajuta pe Gâlcă să obţină o prelungire a contractului cu echipa patronată de Gheorghe Becali. Ambele echipe vor fi foarte motivate şi cred că vom avea parte de un meci spectaculos. „Roş-albaştrii” vor beneficia de sprijinul publicului. Pe lângă acesta, mai au şi alte atuuri. Plusul de valoare şi de experienţă îi vor ajuta să câştige această confruntare. Pariez 10 unităţi pe victoria Stelei. Cota de 1,35 ne va aduce 3,5 unităţi profit.

Echilibru la Craiova

CSU Craiova şi CFR Cluj se vor confrunta în ultima etapă a acestui sezon de Liga 1. Meciul nu are miză pentru niciuna dintre echipe. Acestea nu pot evolua în cupele europene şi sunt sigure că vor evolua pe prima scenă a fotbalului românesc şi sezonul viitor. Cred că niciuna dintre echipe nu va juca cu tragere de inimă această partidă. Mă aştept la un meci închis, cu puţine ocazii de gol. Craiova este o echipă defensivă şi cred că nu se va abate de stilul cu care ne-a obişnuit. CFR a marcat puţin în deplasare. În 16 etape a înscris doar 14 goluri. O remiză la pauză este foarte probabilă. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2 ne va aduce 10 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz