Săptămâna economică Nr. 653

Articolul a fost vizualizat de 1,392 ori

JOBURI

Kaufland angajează în această perioadă casieri, tehnicieni electromecanici, operatori introducere date, manageri de magazin. Astfel, la Deva şi Hunedoara, retailerul selectează personal pentru posturile de manager de magazin şi casieri. Candidatul ideal pentru postul de manager are studii superioare şi cunoştinţe de limba engleză. CV-urile se depun până la data de 1 august. Pentru posturile de casier se cer studii medii, data limită de depunere a CV-urilor fiind 23 iulie.
COMERŢ 2015. Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism a anunţat faptul că începând cu data de 06.07.2015, ora 10.00 va fi activă aplicaţia de înscriere a planurilor de investiţii în cadrul Programului de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă 2015. Aplicaţia va fi activă până în data de 15.07.2015, ora 20.00. Mai multe informaţii la adresa de mailhttp://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=16884&t=altefinantari.

ADAPTARE

România ocupă locul 79 într-un top global privind adaptabilitatea la schimbare, în care au fost evaluate 127 de ţări cu privire la capacitatea de pregătire şi reacţie la schimbările cauzate de factori precum calamităţi naturale, şocuri economice şi politice, evoluţia demografică şi noile tehnologii. Sectorul guvernamental reprezintă pilonul cel mai slab al României din perspe­ctiva indicelui de adaptabilitate la schimbare, la care ţara se situează pe locul 86, în special datorită slabei planificări strategice a guvernului, dar şi datorită administrării fiscale şi bugetare deficitare. Primele 10 poziţii sunt ocupate, în ordine, de Singapore, Elveţia, Hong Kong, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Noua Zeelandă, Qatar, Danemarca, Suedia şi Finlanda.

DACIA LA ENGLEZI

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat, în iunie, a 40-a lună de creştere consecutivă – o perioadă record de expan­siune – datorită redresării economiei şi a creditelor ieftine, a anunţat, luni, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

About Adrian Sălăgean