Modulul de achiziţii online al AFIR, obligatoriu pentru solicitanţii de finanţare europeană prin PNDR

Articolul a fost vizualizat de 848 ori

Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 sunt obligaţi să utilizeze, începând de luni, 6 iulie, modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), potrivit unui anunţ al AFIR.
AFIR a completat procedura de lucru privind achiziţiile private derulate prin PNDR 2014 – 2020 pentru a permite utilizarea modulului online de către persoanele care intenţionează să depună o cerere de finanţare.
fonduri-europeneAstfel, solicitanţii, înaintea semnării contractului de finanţare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achiziţii aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanţă şi servicii pentru în­tocmirea studiilor de feza­bilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 euro), în conformitate cu prevederile procedurii de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR publicată pe pagina de Internet a AFIR.
Până la data de 6 iulie 2015, solicitanţii de fonduri nerambursabile au putut derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitaţii de participare şi primirea de către solicitant a minimum 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar.
AFIR precizează că procedura on-line se aplică pentru toate achiziţiile derulate în cadrul PNDR 2020 şi este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achi­ziţii de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) şi de execuţie de lucrări. În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziţii, beneficiarii privaţi, ofertanţii şi, după 6 iulie 2015, solicitanţii au obligaţia autentificării pe pagina oficială de Internet a AFIR (www.afir.info), în partea superioară a paginii, destinată depunerii on-line.

Procedura de achiziţii private se derulează în conformitate cu Manualul opera­ţional de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR 2020, versiunea 1, publicat pe pagina oficială de Internet a AFIR – www.afir.info.

About Adrian Sălăgean