Săptămâna economică Nr. 656

Articolul a fost vizualizat de 621 ori

SERVICII GRATUITE.

Doar patru bănci din Ro­mânia oferă gratuit serviciul de interogare a soldului la bancomat. Este vorba de BRD, Unicredit Ţiriac, ING Bank şi Volksbank. Cele mai mari comisioane pentru acest serviciu (0,5 lei) îl percep Alpha Bank şi Bancpost.
SOLDĂRI 2015. Reducerile de vară la îmbrăcăminte şi încălţăminte încep sâmbătă, perioada de soldare durează până pe 31 octombrie, iar în acest interval de timp comercianţii îşi pot stabili o perioadă maxi­mă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

ACHIZIŢIE PRINCIARĂ.

Fundaţia Conservation Carpathia (FCC), o organizaţie non-guvernamentală patronată de prinţul Charles al Marii Britanii şi care funcţionează cu bani proveniţi din donaţii ale străinilor, vrea să cumpere aproximativ 100.000 de hectare de pădure în România, cu sco­pul de a o proteja de tăierile masive şi exploatarea forestieră, scrie publicaţia scotsman.com.
EXCEDENT. Bugetul gene­ral consolidat a încheiat primul semestru cu un excedent de 4,2 miliarde de lei, respectiv 0,6% din PIB, faţă de un deficit de 3,5 miliarde lei, respectiv 0,5% din PIB, înregistrat la aceeaşi dată anul trecut. Finanţele notează că au fost înregistrate creşteri “fără precedent” la colectările din TVA (18,3%), impozitul pe venit (14,2%), venituri nefiscale (11,1%) şi accize (8,6%).

FINANCIAL TIMES.

Ziarul de business Financial Times a fost vândut de grupul britanic Pearson, care a deţinut această publicaţie prestigioasă timp de aproa­pe 60 de ani, pentru 844 de milioane de lire sterline (1,19 miliarde de euro), conform ft.com. Prestigioasa publicaţie a fost achiziţionată de compania japoneză privată de media Nikkei, aceasta reuşind să iasă învingătoare în urma acestor negocieri, în defavoarea rivalului german Axel Springer, un grup de media care şi-a dorit la rândul său să îşi includă în portofoliu ziarul Financial Times.

FONDURI RURALE.

Prin Proiectul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007- 2013, s-au contractat în total 85.240 de proiecte, în valoare de 5,598 de mi­liarde de euro, iar până la 23 iulie 2015 s-au efectuat plăţi de circa 4,1 miliarde de euro, potrivit datelor transmi­se de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

About Administrator