Suntem europeni modeşti când ne alegem locuinţa

Articolul a fost vizualizat de 922 ori

Românii nu sunt la fel de pretenţioşi când vine vorba de locuinţă ca restul europenilor, astfel că noi ne-am simţi confortabil într-o casă cu o suprafaţă de trei ori mai mică decât portughezii, de exemplu.
Potrivit unei analize realizate în ţările din Europa de RE/MAX Europe, casa ideală pentru un european trebuie să aibă cel puţin 5 camere, fără a lua în calcul baia, bucătăria şi holurile.
De asemenea, suprafaţa ar fi de circa 131 de metri pătraţi.
blocCu toate acestea, există o diferenţă foarte mare între ceea ce reprezintă o locuinţă ideală pentru fiecare din cele 16 ţări analizate. Astfel, portughezii cred că ar avea nevoie de un spaţiu de 211 metri pătraţi, în timp ce turcii consideră că 164 de metri pătraţi le-ar fi suficienţi. În acelaşi timp, britanicii s-ar simţi confortabil chiar şi într-o locuinţă de 80 de metri pătraţi.
În ceea ce priveşte România, statisticile arată ca noi consi­derăm suficientă o locuinţă cu trei camere, de circa 75 metri pătraţi.
Dincolo de suprafaţă, studiul RE/MAX Europa a identificat alte cinci facilităţi pe care o locuinţă trebuie să le aibă. Astfel, pentru 59% dintre europeni este foarte important ca în locuinţa să existe o camera de relaxare, unde nimeni să nu îi deranjeze. În acelaşi timp, 58% din cei chestionaţi sunt de părere că existenţa unui loc de parcare este foarte important, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesară. 50% dintre europeni îşi doresc o locuinţă cu balcon, iar 44% sunt atenţi, atunci când aleg o locuinţă, la distanţa acesteia faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun.
Raportat la fiecare ţară luată în calcul, britanicii şi olandezii sunt cei care conduc în topul europenilor ce deţin o locuinţă. În aceste ţări, 50% din locuitori au propria lor casă. În Turcia şi Spania însă, majoritatea celor care deţin o locuinţă au optat pentru un apartament. La polul opus se află Austria, Germania şi Elveţia, unde majoritatea locuitorilor preferă să închirieze o locuinţă.

About Administrator