VICTORIE LA DEBUT

Articolul a fost vizualizat de 1,043 ori

După ceva ani, judeţul Hunedoara are din nou cel puţin două reprezentante în eşalonul trei al fotbalului românesc. Acest lucru se datorează celor de la CNS Cetate Deva, care în vară s-au impus de o manieră ca­tegorică în ”dubla” barajului cu campioana judeţului Gorj. Să fiu sincer, nu am urmărit echipa de pe Mureş nici în liga a patra şi nici în meciu­rile de pregătire premergătoare startului în cea de-a treia ligă, dar, din ceea ce citisem, aveam convingerea că această grupare va avea un cuvânt de spus în acest sezon competiţional, ţinând cont de fotbaliştii care fac parte din actualul lot, acolo unde experienţa se împleteşte cu tinereţea. Adversarii devenilor au fost oltenii de la Filiaşi, care pe 9 mai câştigaseră la Hunedoara cu 2-0 în faţa echipei de pe Cerna şi care recunoşteau înaintea partidei de aici că le-ar prinde bine să reediteze acest succes, mai ales că au în faţă o nouă promovată, care mai mult ca sigur că va avea trac la primul meci într-un eşalon superior.

Un gol şi multe ratări

Pribac (în prim – plan) a fost omul meciului de debut al CNS Cetate Deva în eşalonul al treilea

Pribac (în prim – plan) a fost omul meciului de debut al CNS Cetate Deva în eşalonul al treilea

Gazdele au lăsat la vestiare emoţiile debutului în liga a treia şi au ieşit la joc încă din primul minut. Oltenii au trimis primul şut pe spaţiul porţii în minutul 5, când Fotescu a trimis pe jos de la 27 de metri, fără emoţii însă pentru tânărul portar de doar 17 ani, Stănilă. Trei minute mai târziu, băieţii lui Marius Sîrbu au fost extrem de aproape de deschiderea scorului. Golge­terul ligii a patra, Pribac, a interceptat un balon în apro­pierea careului advers, a pătruns impetuos şi, de la 11 metri uşor lateral dreapta, a trimis pe lângă colţul lung. Acelaşi Pribac va trimite pu­ternic din interiorul careului, de data aceasta de pe partea stângă, portarul a respins în lateral, iar, din cădere, Suciu a reluat peste transversala porţii (min.11). Aceste ocazii aveau să anunţe, până la urmă, golul mult dorit, care avea să ”cadă” în minutul 20. A fost o lovitură liberă de la circa 26 de metri lateral stânga executată la semiînălţime de Janos Vajda, fundaşii oaspeţilor au fost păcăliţi, iar Pribac a reluat din 3-4 metri în plasa porţii. Cei din Filiaşi au replicat prin Fotescu, care a trimis puternic de la 25 de metri, puţin pe deasupra (min. 25), pentru ca, un minut mai târziu, Pribac să fie foarte aproape de 2-0, dar, cu toate că era doar cu portarul în faţă, nu a nimerit cadrul porţii. Şi cum se întâmplă de obicei la fotbal, atunci când unii ratează, ceilalţi marchează. Cu şase minute înainte de finalul primei reprize, la singura ac­ţiune mai consistentă de atac a doljenilor, aceştia vor reuşi să restabilească egalitatea. A fost un corner de pe partea dreaptă, defensiva deveană a respins greşit, iar Moraru a reluat din interiorul careului pe jos, în colţul din dreapta lui Stănilă.

Desprindere meritată

Reveniţii de la vestiare, cei de la Cetate au avut o nouă oportunitate prin Şaucă, care a pătruns pe partea dreaptă, a şutat în scurt, dar Nica a respins în corner. Oaspeţii au replicat prin experimentatul Fotescu, care a dat fiori în tribune, balonul trecând puţin pe deasupra vinclului din stânga (min. 54). Tehnicianul celor de la Cetate a fost nevoit să apeleze la o primă schimbare, pentru a da un plus de consistenţă compartimentului ofensiv. L-a înlocuit pe Făgărăşanu, care a fost cel mai slab om din ofensivă, cu Lintaru, iar fazele la poarta adversă au început să se înmulţească. Pe aceste coordonate a venit şi golul doi, direct din corner. A fost a 10-a lovitură de care au be­neficiat gazdele, executant Janos Vajda, nimeni nu a intervenit, iar balonul s-a dus cuminte în colţul lung (min. 67). Două minute mai târziu, Suciu a trimis pe deasupra de la 16 metri, după care, lucrurile s-au calmat. Abia în minutul 85 am asistat la o nouă oportunitate, dar ea a fost în tabăra adversă şi l-a avut în prim plan pe acelaşi Fotescu, care a trecut în viteză pe banda dreaptă, a trimis violent din careu, dar mingea a ocolit cadrul porţii (min. 85). Trei minute mai târziu, Şaucă s-a lansat impetuos pe dreapta, a centrat în careu, dar Lintaru a trimis cu capul din 10 metri, peste. În al doilea minut al prelungi­rilor din cele patru arătate de arbitru, Lintaru avea să îşi treacă în cont ”dubla”. A fost un contraatac extrem de rapid, pornit din apropierea propriului careu, doi contra unu, Şaucă a trimis pentru Pribac, care cu calm l-a executat pe portar cu un şut pe jos. Un 3-1 meritat, o primă victorie care se cere confirmată în următoarele apariţii.

CNS CETATE DEVA – ACSO FILIAŞI  3 -1 (1 – 1)

Au marcat: Pribac (min. 20, 90+2), J.V ajda (min. 67), / Morara (min. 39)

CNS CETATE DEVA: Stănilă – Kelemen, Boldea, Dosan, Ungureanu ( min. 78, Doboş) – Şaucă, Chelariu (min. 87, Vîrtan), J. Vajda, Făgărăşanu (min. 63, Lintaru ) – Pribac, Suciu (min. 84, Sumuţiu) .
Antrenor: Marius Sîrbu.

ACSO FILIAŞI: Nica – Tudorache, Bălaşa, Lupu, Neacşu – Moraru (min. 82, Obeanu), Duriţă, Popescu, Maine­rici (min. 75, Pîrvuică) – Stoiu (min. 53, Bală), Fotescu.
Antrenor: Viorel Cojocaru.

Arbitru: Liviu Bălăcescu
Asistenţi: Alin Boţan – Alexandru Filip (toţi trei din Timişoara)
Stadion: Cetate. Spectatori: 600.

About Ion Bădin